Kamil4 29.07.2021 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Witam, Mam wielki problem związany z doprowadzeniem energii elektrycznej do wykańczanego budynku. W listopadzie zeszłego roku zawarłem z PGE Dystrybucja umowę o przyłączenie do sieci placu budowy, budynku mieszkalnego. Data przyłączenia placu budowy miała być na kwiecień 2021 a przyłączenie budynku mieszkalnego na koniec kwietnia 2022. Budowa była cały czas realizowana z użyciem agregatu prądotwórczego i mało się interesowałem kwestią przyłączenia prądu.Kilka dni temu rozmawiałem z glazurnikiem i zasugerował mi, że dobrze by było gdybym miał przed zimą podciągnięty prąd ponieważ w przypadku mroźnej zimy może mi zamarznąć woda w ogrzewaniu podłogowym i mogą mi poodpadać kafelki. Byłem dzisiaj w siedzibie rejonu energetycznego żeby się dowiedzieć kiedy mają zamiar podłączyć prąd do placu budowy i dowiedziałem się, że mam czekać do kwietnia 2021 albo wystąpić o prowizorkę budowlaną. Z prowizorką budowlaną jest duży problem ponieważ najbliższy słup linii elektrycznej jest co najmniej 360 metrów od mojej działki. Najbliższe złącze kablowe jest w odległości 140 metrów. Czy istnieje możliwość budowy prowizorki od skrzynki elektrycznej sąsiada z kablem puszczonym pod ziemią zamiast na słupach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 29.07.2021 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) Nie ma takiej możliwości.Jak masz życzliwego sąsiada to dogadaj się z nim,pociągnij kabel do siebie, zrób u siebie podlicznik zużycia i tak się z nim rozliczaj ale to partyzantka. Cienko widzę tą budowę jak podstawowe rzeczy masz w d... Edytowane 29 Lipca 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil4 15.08.2021 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 Nie ma takiej możliwości. Jak masz życzliwego sąsiada to dogadaj się z nim,pociągnij kabel do siebie, zrób u siebie podlicznik zużycia i tak się z nim rozliczaj ale to partyzantka. Cienko widzę tą budowę jak podstawowe rzeczy masz w d... Co do ciągnięcia kabla od sąsiada to trzeba go mieć w miarę blisko. Ja mam co najmniej 200 metrów w linii prostej do najbliższego sąsiada. Poza tym trzeba chociaż trochę znać ludzi od których prąd się pożycza a ja nie znam. Co do budowy to jak do tej pory wszystko było robione na agregacie prądotwórczym i poza brakiem dotrzymywania terminów przez niektórych wykonawców budowa idzie sprawnie. Prąd z elektrowni potrzebny mi do uruchomienia ogrzewania. Wniosek o przyłączenie składałem we wrześniu zeszłego roku a, że mieszkam już 10 lat za granicą to nie miałem świadomości, że na prąd w PL tak długo się czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.08.2021 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Jest takie polskie przysłowie: Pańskie oko konia tuczy. Oko inwestora także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADI-mistrzu 19.08.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Kamil4, czym masz zamiar ogrzewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil4 19.08.2021 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Ogrzewanie podłogowe + bufor ciepła na grzałki elektryczne. Poza tym kominek w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts