Boglek 31.07.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Witam, podczas pomiaru mieszkania i poziomów, okazało się że brakuje poziomu na sufitach, różnica max to 3cm.Developer proponuję mi kasę na naprawę sufitów, z tym że ja mam zaproponować kwotę . Pytanie jak to naprawić żeby było zgodnie ze sztuką, a nie ze za parę lat odpadnie mi tynk na głowę. Dodam, że tynki są gipsowe ok 60m2Gadałem z dwoma fachowcami i chwalili swoje tzn.jeden gość proponował sufity podwieszany natomiast drugi sufity napinane. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 31.07.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 To, że strop obwisa to oczywistość. Niektórzy przeciwdziałają unosząc środek tak, żeby po rozszalowaniu wyszedł poziom.Pytanie, czy tu obwisło w normie i tynkarz nic nie poprawił, czy obwisło ponad normę a tynkarz tylko część uratował. Jak w normie - to kto to zauważy? Olać.Jak obwisło ponad normę - to jest ryzyko poważniejszego problemu (złe zbrojenie, zły beton) czego konsekwencje mogą być poważniejsze.Potrzebny dobry spec co sprawdzi, który to przypadek (oceni, czy ugięcie stropu pod tynkiem jest w normie i zgodne z projektem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boglek 02.08.2021 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Przyznam szczerze, że bym to olał ale w niejednym miejscu gdzie sufity jest skrzywiony mam w planie zamontować szafę w zabudowie i to wg mnie koliduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.08.2021 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Sądzę że na długości szafy nie masz różnicy 3cm. Odpowiednio wykonana maskownica i nikt nie zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 02.08.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Będzie więcej zachodu z poziomowaniem sufitu, niż z przystosowaniem szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 02.08.2021 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Ale to Ci leci w jedną stronę od narożnika do narożnika masz 3cm różnicy, czy środkiem pomieszczenia względem narożników masz 3cm różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts