fedor1921 01.08.2021 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Witam j/w rozmyślam nad kupnem domu właśnie w takiej konstrukcji. Jak do tego podejść czy warto ? Czy będzie trwałe ? Ewentualnie późniejszy problem z sprzedażą ? Jakieś opinie , co i jak sie to je , prosiłbym was o wypowiedzenie sie w tej kwestii jako fachowców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.08.2021 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 A może coś więcej o rodzaju konstrukcji? Dom chcesz kupić nowy czy już używany itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedor1921 01.08.2021 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Nowy , dopiero sie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.08.2021 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Sama konstrukcja będzie trwała (tak jak prawie każda inna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedor1921 01.08.2021 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 (edytowane) A czym sie rózni , sa jakieś wady ? Jakies wiecej szczegółow potrzeba ? Takie inf na stronie Pokrycie dachu - blacha na rąbek stojący - kolor antracytStolarka okienna ze szkleniem trzyszybowym w kolorze zewnętrznym - antracytDrzwi wejściowe antywłamaniowe w kolorze antracytBrama garażowa panelowa w kolorze antracytElewacja w oparciu o tynk elewacyjny w kolorach bieli i szarości z elementami drewnopodobnymi Standard wykończenia - stan deweloperski:Wylewki przygotowane pod układanie podłógŚciany wewnętrzne przygotowane pod malowanieOsprzęt elektryczny Instalacje:- domofonowa- ogrzewania w oparciu o piec gazowy- ciepłej wody użytkowej z cyrkulacją (ciepła woda zaraz po odkręceniu kurka)- zimnej wody użytkowej- instalacja wentylacji mechanicznej z rekuperacją (odzysk ciepła Edytowane 1 Sierpnia 2021 przez fedor1921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 01.08.2021 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Wydaje się, że to taki dom szkieletowy, oparty o konstrukcję z elementów metalowych, trochę grubszych i większych od tych do zabudowy karton/gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.08.2021 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Wydaje się, że to taki dom szkieletowy, oparty o konstrukcję z elementów metalowych, trochę grubszych i większych od tych do zabudowy karton/gips. znam/ znalem technologie jednego z producentów i grubość profili tam zaczynała się od 0,9mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 01.08.2021 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Widziałem budowę w tej technologii u sąsiada. Budowlańcy nie mogli sobie poradzić z montażem konstrukcji na wietrze. Domek po zbudowaniu wygląda fajnie. Obłożony płytami paździerz/cement i otynkowany. Ale sobie bym takiego nie zbudował. Wichury, trąby powietrzne, zmiany klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.08.2021 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Stalowy dobrze wykonany chyba jest trwalszy od murowanego przykrytego byle jakim dachem na krzywe gwoździe, krokwiami bez stężeń i belką oczepową bez długich szpilek sięgających betonu pod ścianką kolankową. Że o fruwającej dachówce nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 04.08.2021 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 konstrukcyjnie pewnie OK, ale akurat w tym roku ceny stali szybują do nieba, na cenie domu to się odbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.08.2021 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Za darmo nic. Zresztą spirala inflacji rozkręca się coraz szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
typowytyp 10.08.2022 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Mam dom w szkielecie stalowym - 115 m, mieszkamy od ok 3 lat i jest wszystko elegancko. Plusy:- powstał w 2 miesiace - standard deweloperski - w tym roku za ogrzewanie zapłaciłem 600 zł (pół roku) w domu wszystko mam na prad - pompa ciepła, rekuperacja...- brak spękań na ścianach - jeden wykonawca z Białegostoku od A-Z wszystko mi robił więc, nie martwiłem się o potyczki zkilkoma "fachowcami od tradycyjnych domów" - jak to miało miejsce przy moim 1 domu.- konkretna ekipa - cenowo podobnie jak w tradycyjnej technologii - ale za to z gwarancją ceny miałem. Dom w szkielecie stalowym jest super rozwiązaniem, czy to rynek wtórny, czy deweloperski czy budowa. Na pewno bardziej opłacalny niż murowane czy drewaniane ( znajomy po 10 latach mieszkania w kanadyjczyku drewnianym - po zdjęciu płyt OSB ze ściany mógł szpachlą zrywać grzyby.. temu podziekowałem za drewniane szkielety. Jak ktoś chce zdjecia z realizacji to zapraszam moe podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts