buduyedom 05.08.2021 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Firma wykonująca mi tynki zrobiła tak jak na poniższym zdjęciu, czyli połączyła tynkiem część ściany spod izolacji z częścią górną. Czy to nie jest błąd w sztuce? Twierdzili, że tak się robi. Nie będzie mi ciągnąć przez ten tynk wilgoci z fundamentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.08.2021 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Przecież wystaje. Ale trochę mało, żeby zgrzać - ale to nie tynkarzy wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buduyedom 06.08.2021 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Rozumiem, czyli ważne, że izolacja na płycie fundamentowej wystaje. Dzięki. Ponowię jednak pytanie, ponieważ chodziło mi o izolację która jest tuż pod cegłą w ścianie i może nie widać jej dobrze na zdjęciu. Czy to jest po prostu dodatkowa warstwa izolacji, która tak naprawdę nie jest potrzebna skoro jest ta spodnia na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.08.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 izolacja na płycie fundamentowej wystaje. Jak to płyta to nie ma o co bić piany. Wilgoci nie będzie, no chyba, że to piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.08.2021 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Ponowię jednak pytanie, ponieważ chodziło mi o izolację która jest tuż pod cegłą w ścianie i może nie widać jej dobrze na zdjęciu. Czy to jest po prostu dodatkowa warstwa izolacji, która tak naprawdę nie jest potrzebna skoro jest ta spodnia na płycie? Lepsze pytanie, to jaki jest sens bloczka fundamentowego na płycie? To jest poniżej poziomu terenu? Masz tu cos namieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buduyedom 11.08.2021 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Hmm, nie wiem jaki jest sens bloczka fundamentowego na płycie, myślałem ze tak się robi skoro tak zrobili ... Coraz więcej wychodzi kwiatków z niedoświadczeniem firmy, która robiła nam stan otwarty. Tak, to jest poniżej poziomu terenu, na płytę przyjdzie jeszcze 30cm styro i dopiero wylewka z podłogówką/posadzka. Poziom użytkowy będzie dopiero na tej wysokości na której widać cegłę w przekroju ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts