kurtz 05.08.2021 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Próbował ktoś zainstalować siatkę na krety na istniejącym (2 miesięcznym w moim przypadku) trawniku? Nie dałem siatki a teraz do akcji wkroczyły krety - da się jakoś odcinkami to szpadlem czy czymś innym wykopać, żeby nie niszczyć trawy i z powrotem ją ułożyć?Nie ma tego dużo z 30 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 06.08.2021 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) Też dawno temu nie dałem i załowałem a nei dałem bo sąsiedzi twierdzili że przez lata nie widzieli żadnego kreta, no ale krety potem przyszły - do wszystkich.Niestety ale musisz zrujnować ten trawnik jesli to ma mieć sens, dobrze że jest młody bo korzenie łątwiej bedzie wygrabić.Oczywiscie możesz z kretem walczyć też objawowo, ale z wlasnego dosiwadczenia powiem ci że działa tylko pirtechnika a probowalem wszystkiego. Co do zapobiegania to jest jeszcze mozliwość pionowych siatek ktore wkopujesz na okolo trawnika na wysokosc min 50cm. Wiec troche kopania jest ale nie rujnujesz całego trawnika. Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez Toty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.weg 11.08.2021 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Szpadlem kupa roboty i można poprzerywać. Może to niezbyt ładnie (ani równo wyglądać). Nie lepiej wkopać pionowe siatki wokół płotu albo miejsca, gdzie nie chcesz mieć kreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek1980 24.08.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Jak masz pety po papierosach to włóż je w torebkę, następnie włóż w dziurę po krecie, przebije ja i zalej dużą ilością wody. Od kilkunastu lat nie mam kreta na podwórku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts