coachu13 05.08.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Hej, Mam kilka pytań.1. Wnioskuję, że obrzeża powinny być zamocowane w ziemi głębiej niż cała warstwa utwardzona z kostką razem wzięta ?Tyle, że mówi się, że warstwa tłucznia ma mieć 15cm, pozniej podsypka 5cm i kostka 6cm co daje już 21cm.A standardowe obrzeże ma 20cm, czyli po obsadzeni zostaje jakieś 17-18cm , czyli ok 7-8cm na tłuczeń ? 2. Czy jeżeli wysokość schodu wychodzi mi 17cm to znaczy, że powinienem na czoło dać obrzeże betonowe o wysokości min 40cm czy 30cm wystarczy ? 3. Czy obrzeża można układać na suchą podsypkę czy jednak na normalny mokry beton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 06.08.2021 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 ja tam brukarzem nie jestem ale jeszcze nei widziałem żeby ktoś liczył te warstwy na pojedyncze centymetry.... Podbudowa 20cm to bardzo licho, tyle się daje tylko na ciągi piesze. Obrzeza 20cm spokojnie wystarczą ale pod nimi też musi być podbudowa i beton z obu stron, choćby w odstępach ale spora ilość, zwlaszcza jak gdzieś może po nim przejechać auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 06.08.2021 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Czyli rozumiem, że krawężniki i obrzeża daje się dopiero na tą warstwę zagęszczoną podbudową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts