michal_kopaczewski 07.08.2021 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Hej,Mam zagwozdkę z czerpnią. Dom jest parterowy z nieużytkowym poddaszem i niestety bez ściany kolankowej i z dachem czterospadowym z okapem i nadbitką także mamy strop monolityczny i na tym stropie murłatę i dach itd.. Przez to już jest problem z czerpnią. Wyrzutnię planuję poprowadzić do komina w łazience także tu nie ma problemu. Od strony południowo zachodniej jest droga powiatowa o mało średnim natężeniu ruchu (moze kilka samochodów na minutę przejedzie). Najpierw chciałem przeprowadzić czerpnię na ścianę północno wschodnią ale musiałbym rurę 20 cm zredukować do 3 rur 15 cm co może nie być estetyczne. Pomyślałem nad tym żeby przebić się przez strop i wyjść czerpnią nad wejściem do domu (miejsce zaznaczone na czerwono). Wiem, że to strona południowa ale może obecność zadaszenia i okapu spowoduje że nie będzie tam aż tak gorąco? Powinno być też w miarę estetycznie bo między ścianą garażu a słupem jest belka która zostanie jeszcze ocieplona styropianem to nawet tej czerpni nie będzie widać. Dobrze myślę? https://zapodaj.net/715d3e6bf3841.png.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 08.08.2021 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Google -> Czerpnia dachowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 08.08.2021 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Odrzuciłem to bo dach jest antracytowy i wentylacja ścigałaby ciepło z dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts