Robinson74 09.08.2021 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Przyszło mi do głowy, żeby sypialnię nad poddaszem ocieplić na poziomie kleszczy, a nie jętek. Taki dodatkowy "trójkąt" oznaczałby zwiększenie kubatury o ok. 4-5 m3. Pomijam na razie kwestie formalne z tym związane. Jeśli oprócz wełny podniosę także sufit gips-karton o ok. 90 cm, to jętki pozostaną widoczne w sypialni. Nie mam jednak pomysłu jak z wykończeniem ścianki prowadzącej do garderoby. W tej chwili ścianka kończy się pod jętkami i kilka cm od góry pozostaje bez tynku, a docelowy sufit byłby znacznie wyżej. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.08.2021 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Zrób ścianę w szkielecie na tej ścianie płytą gk wykończysz w środek ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 10.08.2021 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Czy uda się postawić ściankę g-k na ścianie działowej, żeby nie było widać połączenia? Trudno mi sobie to wyobrazić, ale może jest jakiś sposób? Na pewno można też nadmurować, ale wolałbym tego nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROG-GREG 10.08.2021 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Lepiej ocieplać wełną niż pianką? Jakie są plusy i minusy tych metod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.08.2021 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Czy uda się postawić ściankę g-k na ścianie działowej, żeby nie było widać połączenia? Trudno mi sobie to wyobrazić, ale może jest jakiś sposób? Na pewno można też nadmurować, ale wolałbym tego nie robić. Łączenie płyt g-k z tynkiem jest możliwe by nie było widać. Jak rozumiem licujesz tylko od strony sypialni , od garderoby sufit schowa ściankę. i Jej niedoskonałości. Problem jest wykonanie górnego mocowania bo trzeba łapać więźby a ta może pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts