3rav 10.08.2021 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Witam, Mam już zaczętą adaptację poddasza, obecnie planuję wzmocnienie podłogi poprzez dołożenie drugiej warstwy płyt OSB. Pierwsza warstwa to płyty zwykłe 22mm ułożone na legarach (legary co 50cm) planuje dołożyć drugą warstwę OSB 12mm pióro-wpust (mam już kupione). Jednakże ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł aby w obrębie planowanej łazienki zamiast płyty OSB dać płyty budowlane (np. Ultrament), dlatego że taka płyta robiłaby za izolację wodą oraz umożliwiłaby mi wtopienie w warstwę kleju maty (kable) ogrzewania elektrycznego. Zastanawia mnie czy to dobry pomysł, czy lepiej zastosować drugą warstwę OSB a ogrzewanie elektryczne sobie darować (dodam iż to ogrzewanie ma działać raczej jako wspomaganie ogrzewania grzejnikowego, uzyskanie efektu ciepłej podłogi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts