Mariusz900 11.08.2021 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem i czy mój problem jest zgodny z tematem tego forum ale chętnie poznam waszą opinię, która może być dla mnie bardzo pomocna.A więc zleciłem pracę remontowe firmie, która wykonywała dla mnie gładzie- mamy podpisaną umowę, zaliczki które pobierali na bieżąco dokumentowane. Ale przechodząc do meritum problemu praca, którą wykonali na piętrze jest zrobiona źle bo gładzie pękają (prócz jednego pokoju w którym zaciągali goldbandem i siatką) trudno powiedzieć dlaczego nie zrobili tego w pozostałych pomieszczeniach ale myślę, że mieli podejście "aby szybko". Parter domu jest wykonany w porządku. Właściciel firmy uważa, że wina jest 50/50 ponieważ on mógł faktycznie wpaść na to, że to może pękać i z góry zastosować goldband i siatkę tak jak w tym jednym pomieszczeniu a drugie 50% winy jest moje ponieważ płyty są źle zamontowane. (wydaje mi się to trochę dziwne ponieważ to on jest fachowcem w tej dziedzinie i jeśli dostałbym informacje, że musimy robić to od podstaw zgodziłbym się) Za poprawienie tej usługi zażądał 5000tys. + materiały. Absurd. A teraz moje pytanie czy mogę żądać od niego naprawienia dzieła lub zwrotu pieniędzy za zrobienie tego piętra albo cokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.08.2021 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 a jaki zakres prac był w umowie? Goldband i siatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz900 12.08.2021 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 w umowie był ogólny zapis o gipsowaniu, gruntowaniu ścian parteru i pierwszego piętra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 czyli nie możesz żądać zwrotu pieniędzy, bo w końcu wygipsował. Trzeba byłoby zapytać się rzeczoznawcy (albo jakiegoś innego tynkarza) czy dawanie siatki i goldbandu jest standardową procedurą przy gispowaniu - wówczas faktycznie można mówić o błędzie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts