Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt domu hermiona i hermiona nowa

Recommended Posts

witam kupilem projekt 3lata temu hermiona

https://www.extradom.pl/projekt-domu-hermiona-WRP1311

a teraz podoba mi sie bardziej projekt hermiona nowa ze wzgledu na taras i te zadaszenie nad nim, nie mam pomyslu na taras w starszej wersji projektu, tu pytanie czy takie zmiany zeby naniesc( wiecej oszklenia i inny taras) musze kupic nowy projekt czy na starym moge naniesc te zmiany? bo tu w sumie roznice sa w elewacji wykuszu i taras, czy na forum gdzies znajde jakies propozycje tarasu do podobnych projektow? z takim zadaszeniem? bo przy starej wersji projektu jest tylko maly podcien.

https://www.extradom.pl/projekt-domu-hermiona-nowa-WRP1608

czyli projekt do kosza? kupiony na wiosne 2018

Znajdź architekta, który robi adaptację, bo i tak musisz to zrobić z każdym kupionym projektem gotowym.

Zapytaj ile sobie zażyczy za dostosowanie do obecnych WT i wprowadzenie zmian (pokaż mu wizualkę z tego lepszego nowego projektu) oraz czy w ogóle będzie to możliwe z tym projektem. Taka rozmowa nic nie kosztuje a będziesz mieć info niejako z pierwszej ręki.

To są identyczne projekty. Jedynie kształt wykuszu zmieniono.

Po prostu wersja nowa ma uwspółcześnioną elewację, bez stylizacji dworkowej.

Zmianę wyglądu elewacji zrobi ci architekt w adaptacji.

Natomiast nie jestem pewna czy koszt adaptacji starego projektu do WT 2021 oraz elewacji nie będzie kosztowało tyle, co nowy projekt. Trzeba poprosić architekta o wycenę.