bogdans1 13.08.2021 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 Proszę doradźcie mi czy da się coś małym kosztem zrobić z tym domem? Opcje jaki widzę to: 1. ocieplenie z zewnątrz i położenie czegoś? (nie wiem czego deski?) Pytanie czy na takie ściany drewniane to ma sens, czy wycinać okna i wstawiać nowe?) 2. wyburzenie części drewnianej i postawienie murowanej - pytanie czy się da nie ruszając dachu? Chciałbym zrobić to jak najmniejszym kosztem więc proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami z podobnych prac. Jak znacie ekipę, która może się tego podjąć (okolice Płońska) to też chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 18.05.2022 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Najmniejszym kosztem to będzie wyburzyć i postawić od nowa, chyba, że chcesz to zrobić po łebkach "byle by stało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.05.2022 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 (edytowane) Widziałem nieco większy drewniany budynek, w którym na raty wycinano ściany i podmurowano siporexem (gazobetonem), bo rodzina właściciela pracowała w składzie budowlanym (podobno). Było to bardzo dawno, budynek po otynkowaniu już wyglada jak stary i nikt nic nie wie. Ale to było chyba z pół wieku temu. Nie wiem czy było tanio, wtedy było ważne że w ogóle coś się udało z tym zrobić.Najważniejsze pytania:1. czy są fundamenty?2. czy jest izolacja pozioma - pod ścianami i podłogą? Jeśli 2 x NIE to ... bardzo źle. Edytowane 18 Maja 2022 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.05.2022 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.05.2022 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Proszę doradźcie mi czy da się coś małym kosztem zrobić z tym domem? Opcje jaki widzę to: 1. ocieplenie z zewnątrz i położenie czegoś? (nie wiem czego deski?) Pytanie czy na takie ściany drewniane to ma sens, czy wycinać okna i wstawiać nowe?) 2. wyburzenie części drewnianej i postawienie murowanej - pytanie czy się da nie ruszając dachu? Chciałbym zrobić to jak najmniejszym kosztem więc proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami z podobnych prac. Jak znacie ekipę, która może się tego podjąć (okolice Płońska) to też chętnie skorzystam. Można wszystko i to za małe pieniądze. Najtaniej - podpalić bo pudełko zapałek to tylko 50 groszy... (moze i mniej). ALE... CZEGO od tego domu wymagasz? CO chcesz tam mieć? Napisz jakie są Twoje plany/oczekiwania to pomyślimy jak to tanio zrobić. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts