patyczak94 14.08.2021 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Czy ktos ma podobny dom i ma jakies zadaszenie tarasu? tu jest maly podcien nad tarasem jedynie gdzie nie ma za wiele miejsca, w domach z dachem dwu spadowym nie ma problemu przedluzyc dach nad taras a tutaj jedynie dodatkowa altanka obok domu ? czy sa jakies estetyczne rozwiazania , dla dwoch osob taki podcien ok, ale jak by zrobic duzy taras to juz gdy goscie przyjada nie pomiesci ten maly podcien, https://www.extradom.pl/projekt-domu-hermiona-WRP1311 w nowej wersji projektu jest ozdobna belka https://www.extradom.pl/projekt-domu-hermiona-nowa-WRP1608 moze by tez taka zrobic tylko na wiekszy obszar tarasu? prosze o porady, mam juz hermione zwykla ale zaczyna mi sie bardziej podobac nowa wersja, wykusz jedynie bym zlikwidowal w nowej wersji i dal 3 okna na rowno ze sciana - czy to zabierze duzo miejsca?co do pokoju na dole 11m2 czy ro wystarcza na sypialnie? planuje dac pompe ciepla wiec kotlownia mi nie potrzebna i myslalem nad zrobieniem garderoby ( przejscie z sypialni) zeby miec wiecej miejsca w tym pokoju zamiast jakis szaf zabudowanych itp ostatnia sprawa to czy mozna powiekszyc brame garazowa? czy zazwyczaj robi sie standardowo, zeby miec wygodniej wjechac . dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.09.2021 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Miałem podobny projekt Opałek 1G.Zlikwidowałem w nim całkowicie podcień przez co salon jest kwadratowy i bardziej ustawny,Nad tarasem zrobiłem zadaszenie z drewna pokryte płytami z poliwęglanu komorowego.Wygląda ładnie i dostojnie a poza tym nie zasłania światła w salonie.Zadaszenie oparte na 2 słupach ok 6 mb długości na całym tarasie. Od strony ściany na kotwach zamontowane są poziomo belki od których idą krokwie na koniec tarasu.U ciebie nawet bez likwidacji podcienia można zrobić to samo na krótszym boku od strony zakola w salonie lub na długim boku pod balkonem i wtedy zadaszenie objęło by cały bok domu zarówno wyjścia z salonu jak i pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts