kamillop 15.08.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 Czy układanie xps na zakład na płycie undamenowr w 2 warstwach po 10cm moze odbyc sie bez kleju? Majster mowi ze tak jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 15.08.2021 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 "na płycie undamenowr" Na płycie fundamentowej? Majster ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 15.08.2021 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 ale jak bez kleju? to na co sie ma trzymac 1. warstwa do fundamentu i druga do 1.? u mnie wlasnie robili 2 warstwy (najpierw 10cm potem 5cm). Kazda warstwa byla przetarta i klejona obwodowo na pianke, dodatkowo na 1. warstwe zastosowany grunt sczepny. Edit: przeoczylem, ze na plycie. No to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamillop 16.08.2021 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 ale jak bez kleju? to na co sie ma trzymac 1. warstwa do fundamentu i druga do 1.? u mnie wlasnie robili 2 warstwy (najpierw 10cm potem 5cm). Kazda warstwa byla przetarta i klejona obwodowo na pianke, dodatkowo na 1. warstwe zastosowany grunt sczepny. Edit: przeoczylem, ze na plycie. No to inna sprawa. jest tluczen zageszczony na to chudziak i xps sklejony tylko po bokach a poziomo ulozony na zaklad bez kleju. Rozumiem ze tak nie moze byc ? Co jak tego kleju nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamillop 16.08.2021 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 "na płycie undamenowr" Na płycie fundamentowej? Majster ma rację. chodzi o to ze ulozony jest xps na tluczniu i chudziaku a pozniej na to zalana wlasciwa plyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 16.08.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 jest tluczen zageszczony na to chudziak i xps sklejony tylko po bokach a poziomo ulozony na zaklad bez kleju. Rozumiem ze tak nie moze byc ? Co jak tego kleju nie ma ? zignoruj mojego posta, mialem na mysli fundament tradycyjny. Co do plyty nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 16.08.2021 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 U mnie też tak było. Dwie warstwy po 10cm na zakładkę układane na chudziaku i na to płyta. Nie było kleju. Czy to dobrze czy źle to nie wiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 16.08.2021 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Czy układanie xps na zakład na płycie undamenowr w 2 warstwach po 10cm moze odbyc sie bez kleju? Majster mowi ze tak jest dobrze Majster dobrze mówi. Nie ma sensu czegokolwiek tam kleić, ja jedynie piane wbijałem między płytami szalunku traconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 16.08.2021 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Ja kleiłem ale tylko dlatego, że bałem się, zeby nie odleciały płyty przy wiekszym wietrze (robiłem sam i ze trzy dni mi zeszło zanim wrzuciłem do środka zbrojenie, które dociążyło płyty).W innym przypadku bym nie kleił, może pomiędzy pionową obaską a poziomymi płytami, żeby zmniejszyć szanse na "położenie" burty (choć i tak wypierałem trochę deskami i kołkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts