Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jetki nad scianami dzialowymi

strzalek

Recommended Posts

chodzi mi ze te jetki sa tak wysoko a u innych tak z 5-10com nad tymi scianami dzialowymi i teraz niewiem jak bym chcial robic sufit podwieszany to co musialbym zrobic? bo do czego przymocuje wieszaki? czy to jakies belki montowac na tych scianach czy jak?

\takie dlugie wieszaki trzeba by dawac?

https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-57RP-VoG7-zziS_dwupoziomowa-konstrukcja-z-profili-664x442-nocrop.jpg

Edytowane przez strzalek

Pewnie tak.

Wydaje mi się, że mocowanie do więźby, nawet dłuższymi wieszakami, jest lepsze niż do "czubka" ścianki działowej.

Ale pewności nie mam.

Sam będę miał podobną sytuację. Bo jeden wieszak będzie podtrzymywał wełnę (chyba że sznurki wystarczą), a drugi wieszak do sufitu, co najmniej 30 cm pod jętką.

chodzi mi ze te jetki sa tak wysoko a u innych tak z 5-10com nad tymi scianami dzialowymi i teraz niewiem jak bym chcial robic sufit podwieszany to co musialbym zrobic? bo do czego przymocuje wieszaki? czy to jakies belki montowac na tych scianach czy jak?

\takie dlugie wieszaki trzeba by dawac?

https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-57RP-VoG7-zziS_dwupoziomowa-konstrukcja-z-profili-664x442-nocrop.jpg

Taki podwieszany sufit to nic nadzwyczajnego, tak się robi. Jaką masz wysokość ścianek działowych od posadzki nie od stropu.