endriu13 18.08.2021 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Witam, firma budowlana ma w stosunku do mnie ok. 6 miesięcy opóźnienia w realizacji zakończenia budowy/ssz/. W umowie jest zawarty zapis o odsetkach za przekroczenie terminu zakończenia prac-podzielcie się proszę doświadczeniami w temacie pozyskania karnych kwot od wykonawcy, jakie są szanse, procedury, strategia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2021 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Witam, firma budowlana ma w stosunku do mnie ok. 6 miesięcy opóźnienia w realizacji zakończenia budowy/ssz/. W umowie jest zawarty zapis o odsetkach za przekroczenie terminu zakończenia prac-podzielcie się proszę doświadczeniami w temacie pozyskania karnych kwot od wykonawcy, jakie są szanse, procedury, strategia. Odsetki mogą być naliczane wyłącznie od zobowiązań finansowych (jakbyś np. nie płacił w terminie za wykonane prace). Za opóźnienie w wykonaniu możesz domagać się wypłaty kar zapisanych w umowie lub naprawienia szkód. Jak w umowie masz odsetki od pracy, to jak pracodawca ma dołożyć pracy? Ta umowa pewnie koło prawnika nawet nie leżała - jak chcesz się kopać z wykonawcą to zacznij od analizy tej umowy przez prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endriu13 18.08.2021 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Zobaczę po pracy jak to jest dokładnie sformułowane i napiszę.Ps. Dzięki Kaizen, czytając twoje porady sam ułożyłem kable grzejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts