Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Teraz gdzie mieszkasz zobacz ile wody zużywasz na miesiąc. Razem zimnej i ciepłej. Jak wyjdzie do 9m3 to akurat masz wywóz raz na miesiąc. Zakładając, że uda się przez cały czas wywozić w godzinach z tańszą ceną to 1560 zł za rok. Jednak i tak trzeba się liczyć, że cena ta wzrośnie do 2000 zł bo wszystko "skacze" do góry :( Edytowane przez WojtekINST

Teraz gdzie mieszkasz zobacz ile wody zużywasz na miesiąc. Razem zimnej i ciepłej. Jak wyjdzie do 9m3 to akurat masz wywóz raz na miesiąc. Zakładając, że uda się przez cały czas wywozić w godzinach z tańszą ceną to 1560 zł za rok. Jednak i tak trzeba się liczyć, że cena ta wzrośnie do 2000 zł bo wszystko "skacze" do góry :(

Sprawdzę z ciekawości, akurat październik za pasem. Będzie to na pewno dużo... niestety.

Na 100% uda się wywozić w godzinach tańszych bo ja sporo pracuję z domu.

Trafiłem gdzieś na YT na kanał, gdzie młoda para zainstalowała oczyszczalnię jak dobrze pamiętam Kingspan BioDisk z jakąś nowoczesną technologią za >20k PLN. Czy coś takiego da sobie radę "wszędzie" czy też wymaga większych zabiegów? Koszt na starcie spory..

Kojarzę taki film i ogólnie BioDisk do dobra oczyszczalnia. Teraz to nie 20k a raczej ze 25k za coś takiego, bo wszystko zdrożało :(.

Pamiętaj jednak, że nawet dobra oczyszczalnia bez przemyślanego odprowadzenia przez cały rok nie będzie działać !!! Jeśli myślisz

że taka technologia jak w BioDisk da Ci możliwość zrobienia normalnego drenażu w gruncie lub o zgrozo studni chłonnej to jesteś

w dużym błędzie :( .

Ja montowałem wyroby dwóch innych firm i jakoś z producentem BioDisk nie było mi nigdy po drodze.

• 3 months później...
Jeżeli potrzebujesz skonsultować tą sprawę z dobrym notariuszem to warto wybrać Notariusze Kalwaryjska. Sama już skorzystałam z usług tej kancelarii i powiem ci, że współpraca okazała się bardzo udana. Usługi świadczą na wysokim poziomie

O, wow! A powiedz na czym polegają te "usługi na wysokim poziomie" i czym różnią się od innego "przybijacza pieczątek" ? :)

• 2 months później...

Działka kupiona ale póki co obserwujemy co się będzie działo dalej. Na ten rok plan jest taki:

- ogrodzić tymczasowo

- wystąpić o WT mediów

- wstawić pakamerę/garaż

- może jakaś szklarenka

- grillować/odpoczywać z dala od blokowiska

A wywóz 9m3 kosztuje brutto:

7:00 - 15:00 - 130 zł

15:00 - 22:00 - 163 zł

Aktualne ceny wywozu nieczystości płynnych:

7:00 - 15:00 - 240 zł

15:00 - 22:00 - 300 zł

12x w roku robi kwotę 2880 zł.