chicoPL 28.09.2021 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Ceny za wywóz nie są złe, lecz pewnie będą rosły tak jak wszystko. Te ceny to za jaką pojemność ? Jeśli za 10m3 to pierwszego "+" dostaje wybór szamba na Twojej działce . Gramy dalej :) 9 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 29.09.2021 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Teraz gdzie mieszkasz zobacz ile wody zużywasz na miesiąc. Razem zimnej i ciepłej. Jak wyjdzie do 9m3 to akurat masz wywóz raz na miesiąc. Zakładając, że uda się przez cały czas wywozić w godzinach z tańszą ceną to 1560 zł za rok. Jednak i tak trzeba się liczyć, że cena ta wzrośnie do 2000 zł bo wszystko "skacze" do góry Edytowane 29 Września 2021 przez WojtekINST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chicoPL 29.09.2021 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Teraz gdzie mieszkasz zobacz ile wody zużywasz na miesiąc. Razem zimnej i ciepłej. Jak wyjdzie do 9m3 to akurat masz wywóz raz na miesiąc. Zakładając, że uda się przez cały czas wywozić w godzinach z tańszą ceną to 1560 zł za rok. Jednak i tak trzeba się liczyć, że cena ta wzrośnie do 2000 zł bo wszystko "skacze" do góry Sprawdzę z ciekawości, akurat październik za pasem. Będzie to na pewno dużo... niestety. Na 100% uda się wywozić w godzinach tańszych bo ja sporo pracuję z domu. Trafiłem gdzieś na YT na kanał, gdzie młoda para zainstalowała oczyszczalnię jak dobrze pamiętam Kingspan BioDisk z jakąś nowoczesną technologią za >20k PLN. Czy coś takiego da sobie radę "wszędzie" czy też wymaga większych zabiegów? Koszt na starcie spory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 29.09.2021 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Kojarzę taki film i ogólnie BioDisk do dobra oczyszczalnia. Teraz to nie 20k a raczej ze 25k za coś takiego, bo wszystko zdrożało . Pamiętaj jednak, że nawet dobra oczyszczalnia bez przemyślanego odprowadzenia przez cały rok nie będzie działać !!! Jeśli myślisz że taka technologia jak w BioDisk da Ci możliwość zrobienia normalnego drenażu w gruncie lub o zgrozo studni chłonnej to jesteś w dużym błędzie . Ja montowałem wyroby dwóch innych firm i jakoś z producentem BioDisk nie było mi nigdy po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chicoPL 30.09.2021 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 Tak jak pisałem ja się przy POŚ nie upieram a jak ceny będą w stylu 30k PLN i więcej za całość to i za 10 lat się to nawet nie zrówna z obsługą szamba.. Póki co dzięki bardzo za rzeczowe odpowiedzi i rozjaśnienie tematu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 30.09.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2021 No to najlepszego życzę i jak będziesz miał oferty na konkretne oczyszczalnie to możesz mi je podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilxa2 10.01.2022 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Jeżeli potrzebujesz skonsultować tą sprawę z dobrym notariuszem to warto wybrać Notariusze Kalwaryjska. Sama już skorzystałam z usług tej kancelarii i powiem ci, że współpraca okazała się bardzo udana. Usługi świadczą na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 10.01.2022 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Jeżeli potrzebujesz skonsultować tą sprawę z dobrym notariuszem to warto wybrać Notariusze Kalwaryjska. Sama już skorzystałam z usług tej kancelarii i powiem ci, że współpraca okazała się bardzo udana. Usługi świadczą na wysokim poziomie O, wow! A powiedz na czym polegają te "usługi na wysokim poziomie" i czym różnią się od innego "przybijacza pieczątek" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chicoPL 15.03.2022 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Działka kupiona ale póki co obserwujemy co się będzie działo dalej. Na ten rok plan jest taki: - ogrodzić tymczasowo - wystąpić o WT mediów - wstawić pakamerę/garaż - może jakaś szklarenka - grillować/odpoczywać z dala od blokowiska A wywóz 9m3 kosztuje brutto: 7:00 - 15:00 - 130 zł 15:00 - 22:00 - 163 zł Aktualne ceny wywozu nieczystości płynnych: 7:00 - 15:00 - 240 zł 15:00 - 22:00 - 300 zł 12x w roku robi kwotę 2880 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts