Outblast 19.08.2021 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Witam serdecznie. Chciałbym zasięgnąć opinii, czy jest sens montować kabinę prysznicową oraz brodzik do gresu szkliwionego na sam klej typu mamut czy inny tym podobny? Będzie to wytrzymałe i trwałe połączenie czy raczej nie? Rozważam taką opcję, bo wiercenie w gresie jest dosyć trudne dla laika, a ze względu, że wcześniejsze "spece" jak robili to nie wyszło im mierzenie otworów, boję się, że może się to i mi przydarzyć (płytki są już położone), poza tym mam bardzo cienką ścianę (około 10 cm grubości z pustaków + płyta gk [poniemieckie budownictwo]) Jeżeli mogłoby się to sprawdzić, w jaki sposób montować? Klej na całej szerokości listwy montującej, czy może "zygzakiem"? Prosiłbym o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.08.2021 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Chcesz ryzykować kilka(naście) stówek i zdrowie, żeby uniknąć wiercenia? Wiercenie w gresie jest proste. Tanim wiertłem też się da (szybko nie będzie zapewne i wiertło szybko się zużyje znacznie - ale na jedna kabinę powinno wystarczyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outblast 19.08.2021 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Mario budowlanca ogladam caly czas, na jego podstawie robie prawie caly dom, jednak ze wzgledu ze jest to dom poniemiecki, masa rozwiazan z jego filmikow nie sprawdza sie w moim przypadku, dlatego szukam alternatyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 19.08.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Jak już, to bym dał taśmę montażową, https://allegro.pl/oferta/gorilla-mocna-dwustronna-tasma-montazowa-do-14kg-9497981040Mam na tym wieszak do ręczników przyklejony do glazury i trzyma jak zły, podejrzewam, że z oderwaniem może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.08.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Mario budowlanca ogladam caly czas, na jego podstawie robie prawie caly dom, jednak ze wzgledu ze jest to dom poniemiecki, masa rozwiazan z jego filmikow nie sprawdza sie w moim przypadku, dlatego szukam alternatyw. Masz tu kilka alternatywnych sposobów wiercenia w płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts