witPV 26.08.2021 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Widzę że głównie patrzysz na cenę początkową. Tak to nie zadziała. cena jest wazna, bo aku wychodzi drozsze niz panele z falownikiem co do 3-faz to tyle bede mial w domku, ale nie upieram sie, ze musi byc inwerter 3 fazowy. w sumie, to nie wiem jaki bylby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.08.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 cena jest wazna, bo aku wychodzi drozsze niz panele z falownikiem co do 3-faz to tyle bede mial w domku, ale nie upieram sie, ze musi byc inwerter 3 fazowy. w sumie, to nie wiem jaki bylby lepszy. Cena jest ważna, ale w bilansie, a nie w samym zakupie. Już o tym pisałem, co z tego że kupisz tanio, skoro za 3 lata będziesz musiał kupić znowu taki sam zestaw. Chcesz tańsze baterie, szukaj używanych z (P)HEV/EV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 26.08.2021 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witPV 26.08.2021 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 ok. rozwiazanie modulowe jest rozsadne.czy sa jeszcze jakies miejsca oprocz https://bezsieci.pl/ gdzie mozna kupic aku po przystepnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.08.2021 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witPV 27.08.2021 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2021 (edytowane) Proponuję w pierwszej kolejności nabrać wiedzy. Jest tak dużo różnych rozwiazań, że trudno wybrac to co bedzie najtansze i naefektywniejsze. Reasumując: Dom 100 mkw na wsi Zapotrzebowanie roczne 5 kWp Pokrycie dachu: blachodachowka zasilanie 3-fazowe w domu - panele - falownik 3-fazowy hybrydowy z MPPT - urzadzenie anti-islanding - regulator - aku modułowy litowo jonowy - elementy montażowe (kable AC i DC, złączki, zabezpieczenia DC, SC, stelaż na dach) łaczymy w tej kolejności: - panele - regulator + ew. aku - inwerter - rozdzielnia domowa - sieć energetyczna czy dobrze zrozumialem wczesniejsze wpisy? tylko nie wiem gdzie umiescic urzadzenie anti-islanding Edytowane 27 Sierpnia 2021 przez witPV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.08.2021 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witPV 28.08.2021 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Wyjaśnij co to jest "regulator" na Twojej liście. regulator ladowania, do ktorego podlacze aku i inwerter Zabezpieczenie "anty-islanding" instaluje się pomiędzy złączem a domem. miedzy inwerterem a rozdzielnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.08.2021 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witPV 28.08.2021 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Jak masz inwerter hybrydowy osobna ładowarka "regulator" nie jest potrzebna/y.. ok, ale inwerter hybrydowy na tyle wejsc zeby podlaczyc kilka aku? pyt. niektorzy za inwerterem a przed rozdzielnica stawiaja sterowniki. w jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2021 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Witam. Dom w stanie surowym 100 mkw. Planuję panele. Myślę, ze 3.5 kw wystarczy na moje potrzeby. Nie chcę wydawać 20-30 tys. i wiecej. Myślę o zestawie używanym za 5-10 tys. Teraz rozważasz montaż falownika hybrydowego i magazynu energii. Jaki masz na to dodatkowy budżet i czy magazyn energii jest Tobie niezbędny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 28.08.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2021 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Może ma na myśli liczniki energii z inteligentnym sterowaniem urządzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witPV 28.08.2021 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Teraz rozważasz montaż falownika hybrydowego i magazynu energii. Jaki masz na to dodatkowy budżet i czy magazyn energii jest Tobie niezbędny? z tego co wroble cwierkaja to za rok, dwa kazde nowe podlaczenie bedzie wymagalo magazynu energii inaczej nie podlacza do sieci. prawda? Może ma na myśli liczniki energii z inteligentnym sterowaniem urządzeniami. WOŚP 2021 wlasnie nie wiem, na roznych schamatach sa "sterowniki" stad pytanie do czego i jaki jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2021 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2021 Jest np taki inteligentny licznik SolarEdge Modbus Meter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts