Anette87 23.08.2021 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Szukam sprawdzonych informacji o dachówkach ceramicznych - jaką firmę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 23.08.2021 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Pewnie najdroższa będzie najlepsza. Albo ta, która ma najwięcej reklam w miesięczniku Murator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.08.2021 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Szukam sprawdzonych informacji o dachówkach ceramicznych - jaką firmę polecacie? Nieskromnie podpowiem że jest już tu taki temat https://forum.muratordom.pl/showthread.php?296-DACH%C3%93WKA-w%C4%85tek-zbiorczy-jak%C4%85-dach%C3%B3wk%C4%99-wybra%C4%87-Kt%C3%B3ra-dach%C3%B3wka-lepsza-Zdj%C4%99cia/page128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszP77 25.08.2021 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) Szukam sprawdzonych informacji o dachówkach ceramicznych - jaką firmę polecacie? Sprawdź ofertę firmy , według mnie dobre produkty i ceny mają. Ja mam na dachu i jestem zadowolony. Właśnie zaczynam szykować się do budowy drugiego domu, tym razem na emeryturę, więc będzie parterowy:D Ale na dachu zrobię ceramikę robenową. Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.08.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 Sprawdź ofertę firmy Roben, według mnie dobre produkty i ceny mają. Ja mam na dachu i jestem zadowolony. Właśnie zaczynam szykować się do budowy drugiego domu, tym razem na emeryturę, więc będzie parterowy:D Ale na dachu zrobię ceramikę robenową. Dwa dni temu szukałeś dachówki Co polecacie teraz na dach, jaką dachówkę? Czy faktycznie trzeba zamawiać parę miesięcy z wyprzedzeniem? Głupie spamowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.08.2021 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 Dwa dni temu szukałeś dachówki Głupie spamowanie No popatrz posłuchaj się mojej rady i jak przyśpieszył Zresztą za każdym materiałem trzeba rozglądać się wcześniej a nie na ostatnią chwilę i zasada jest taka, że materiał ma czekać na majstra na budowie a nie majster ma czekać za materiałem. I wybrał firmę która mu polecił kolejny (a może on sam pod innym nickiem a lączy ich liczby 77) forumowicz:) polecam ceramike z robena, nie za dorga, a dobra jokościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tentypmich 29.08.2021 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Z tym robenem to bym się zastanowił , weź bardziej pod uwagę: Braas, Meyer Holsen, Nelskamp, Koramic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.08.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Niby dlaczego?W mojej okolicy mogę śmiało powiedzieć że na 10 nowo budowanych domów, 8 ma dachówkę Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszP77 30.08.2021 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Dwa dni temu szukałeś dachówki Głupie spamowanie To nie spamowanie. Rozglądam się po sieci, czytam i sprawdzam co się zmieniło od czasu kiedy budowałem pierwszy dom. I powiem szczerze, że co do stanu surowego zamkniętego to aż tak dużo się nie zmieniło, stąd moja ostania opinia. A mam do niej prawo, bo mam dach z i nie musiałem nic z nim robić przez te lata. Teraz planuję budowę drugiego domu, już na emeryturę, na pewno parterówki. I wychodzi mi na razie, że ceramika ma dużo zalet - ale nie twierdzę, że inni muszą podzielać moją opinię. Ona jest po prostu moja. To tyle w temacie. Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 30.08.2021 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Osobiście polecę NELSKAMP jako markę, a konkretnej to Nibra F8 1/2. Produkowana w Niemczech, bardzo, bardzo twarda, solidne, szczelne zamki. Bardzo dobrze trzyma wymiary... ładna? Dosłownie dziś, dekarz zakończył robotę z tym towarem na moim dachu. Efekt wizualny mega. Jak z trwałością? Nie wiem. Internet nic niepokojącego w tym temacie nie donosi. Ponoć jakość ponadprzeciętna. INTERNET: a niżej już moje: Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez dawiddur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 30.08.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) To nie spamowanie........ Szukaj dalej wiedzy na FM Proszę tylko bez linków i lokowania produktu to będzie OK. Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.08.2021 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Dosłownie dziś, dekarz zakończył robotę z tym towarem na moim dachu. Dachówka ładna (na ile widać na fotkach). Ale membranę i pas nadrynnowy koncertowo Ci spiiiiiipszyli. Tak, jak tutaj: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?148567-folia-miedzy-rynna-a-dachem&p=3690695&viewfull=1#post3690695 Membrana nie powinna wchodzić do rynny i być widoczna również dlatego, że ulega degradacji w kilka miesięcy jak jest wystawiona na promieniowanie UV. Edyta: Tu masz instrukcję producenta swojej membrany: I jeszcze: i ciąg dalszy: Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anette87 31.08.2021 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 Znalazłam ostatnio filmik z układanym dachem Robena. Możecie się wypowiedzieć czy to dobrze wygląda? Na moje oko wychodzi bardzo ładnie, ale moze czegoś nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 01.09.2021 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Osobiście polecę NELSKAMP jako markę, a konkretnej to Nibra F8 1/2. Produkowana w Niemczech, bardzo, bardzo twarda, solidne, szczelne zamki. Bardzo dobrze trzyma wymiary... ładna? Dosłownie dziś, dekarz zakończył robotę z tym towarem na moim dachu. Efekt wizualny mega. Jak z trwałością? Nie wiem. Internet nic niepokojącego w tym temacie nie donosi. Ponoć jakość ponadprzeciętna. INTERNET: a niżej już moje: faktycznie z poziomu dachu widać tą membranę przyklejoną do rynny, faktycznie ten fragment jest narażony na degradacje promieniami UV. Co do spartolenia krawędzi dachu z membraną na niej, to wyjaśniam, że u mnie wygląda to inaczej niż na zdjęciu, które widzę w linku od Ciebie. U mnie nie utworzy się dodatkowa "rynna z membrany". U mnie membrana jest płasko ułożona na deskowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.09.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 U mnie membrana jest płasko ułożona na deskowaniu. To deski też wchodzą do rynny? A jaki jest prześwit między membraną a deską czołową? Kilka liści nie zrobi tam zatoru i deska nie będzie nasiąkała aż zgnije? Masz i na filmie Dorkena, i na Łukasza, i wwątku, jak ma być puszczona membrana - ma "wyjść" spod kontrłaty i "wejść" na pas nadrynnowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitkaW 15.09.2021 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 (edytowane) Dla mnie w porządku jest Edytowane 15 Września 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts