Zig_Zag 10.09.2021 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Przestaje działać pompka - woda z rurki wraca do "butelki aka pralka". Zgoda ale wróci tylko do poziomu 30cm ( wyrówna się z poziomem spod zlewozmywaka ) nie ma siły sprawczej, aby poszła wyżej tj. do 60cm Pompka tutaj nie pomoże w żadnym zakresie, bo kieruje wodę w przeciwnym kierunku do kanalizacji i nie wytwarza podciśnienia w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.09.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Zgoda ale wróci tylko do poziomu 30cm ( wyrówna się z poziomem spod zlewozmywaka ) nie ma siły sprawczej, aby poszła wyżej tj. do 60cm Pompka tutaj nie pomoże w żadnym zakresie, bo kieruje wodę w przeciwnym kierunku do kanalizacji i nie wytwarza podciśnienia w drugą stronę. Poziom w pralce będzie taki sam jak w rurze koło zlewu. EOT z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 11.09.2021 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Ok., dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 13.09.2021 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Na koniec pytanie pomocnicze, czy posiadając niejako syfon naturalny ( pod posadzką ) mogę zrezygnować z syfonu tradycyjnego na wylocie pralki?, nie chcę zaoszczędzić tylko posunąłbym pralkę 5 cm do ściany a zależy mi w kuchni na każdym centymetrze ... Przespałem się kilkakrotnie z tematem i poprowadziłem osobną rurę kanalizacyjną fi 32 mm ( nie jak na załączonym rysunku, zrezygnowałem z podłączenia pod zlewozmywak ) i mam obecnie jedynie 8 cm nad posadzką, zamiast planowanych wcześniej 30cm także woda "stojąca" nie sięgnie bębna i grzałki . Nie chcę doświadczyć, że mądry Polak po szkodzie, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.09.2021 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Na koniec pytanie pomocnicze, czy posiadając niejako syfon naturalny ( pod posadzką ) mogę zrezygnować z syfonu tradycyjnego na wylocie pralki? Syfon masz w pralce. A czy na wejściu w ścianę dasz kolanko, czy syfon - różnica pomijalna w odległości pralki od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 13.09.2021 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 No faktycznie syfon utworzy się w prace jak zostanie woda , kolanko w ścianie będzie nie klasycznie tylko ustawione bokiem tj. oś kolanka równolegle do ściany, wiem głupio brzmi... Ściany obłożone są płytami g/k, kolanko cu zajmie kilka tj. ok. 4-5cm mniej aniżeli kolanko z tradycyjnym syfonem, wąż z pralki będzie wchodził pod płytę g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts