Arczi1980 25.08.2021 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2021 Witam, jaki szlam cementowy ? W projekcie mam 4 słupy zbrojone, co dać miedzy płytę fundamentową a lany beton ? Szlam cementowy się nada ? Jaki konkretnie ? Z gory dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 26.08.2021 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Stałem przed podobnym problemem, też pytałem na forum - złośliwi powiedzieliby, "było!, szukaj na forum!" Ja oczywiście odpowiem ceny szlamów są skrajnie różne, ja akurat użyłem taniego produktu bo fakt uszczelnienia słupów żelbetowych czy elementu fundamentu pod schodami żelbetowymi to totalna egzotyka dla wykonawców, kierowników budów itd.... pytałem chyba naście osób, każdy z moim składów budowlanych w mojej okolicy otwierał tylko oczy na hasło "szlam". Na hasło zaprawa uszczelniająca już było troszkę lepiej choć i tak źle... generalnie 99% inwestorów tego nie robi. Osobiści użyłem tego: https://www.obi.pl/suche-zaprawy/ultrament-zaprawa-wodoszczelna-25-kg/p/1512573 nakładałem pędzlem w 2 czy 3 warstwach 1-2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.08.2021 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Np. Dichtungschlamme z firmy Bornit albo Dichtschlamme z Remmers i będziesz miał porządnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arczi1980 31.08.2021 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 A nada sie cos takiego jak mapelastic z mapei hydroizolacja elastyczna ? Jest to hydroizolacja dwuskladnikowa. Ewentualnie atlas woder duo hydroizolacja elastyczna dwuskladnikowa ? To mam dostepne na miejscu nada sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts