Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wejscie na dach z dachówki

Recommended Posts

Cześć,

Mam dach pokryty dachówką ceramiczną. Nie mam żadnego wyjscia na niego z poddasza a potrzebuje się dostać do komina aby poprawić kratkę wentylacyjną.oczywiscie line przerzuce przez kalenice i przywiąże do studni, ale mam wątpliwosci czy nie popękaja dachowki podemna -120 kg.

Czy lepiej polozyc drabinę i po niej iść ?

drabina-hakdachac9f639641c6fa61da05a34db73aff5d_234_351_1_pl.jpg

Czy może deskę z nabitymi poprzeczkami ?

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
Jakie elementy powinno się zamówić oprócz dachówek? Czy hurtownia pomaga to dobrać? Nie jestem dekarzem, nie budowałam wcześniej i nie bardzo wiem jak do tego podejść:-?:-? Nie wiem czy to pomoże, ale zastanawiamy się nad :spam:, myślałam, że jak już się na coś konkretnego zdecyduję to już będzie z górki, a tu czytam, że chyba nie:no: Podpowiecie coś? Dach prosty dwuspadowy, w sumie ok. 300 m2, kąt 30 st. - https://www.domoweklimaty.pl/projekt/projekt-domu-4-pory-roku/#.YVHfmUZBxhE Edytowane przez Greengaz

Cześć, oprócz dachówki podstawowej będzie ponad 30 innych pozycji. Idź z projektem do hurtowni, tam przygotują dla Ciebie ofertę z wyszczególnieniem ilości wszystkich materiałów. Ceny w różnych hurtowniach będą bardzo zbliżone dlatego materiał zamawiaj w hurtowni z którą współpracuje Twoj dekarz.

Jakie elementy powinno się zamówić oprócz dachówek? Czy hurtownia pomaga to dobrać? Nie jestem dekarzem, nie budowałam wcześniej i nie bardzo wiem jak do tego podejść:-?:-? Nie wiem czy to pomoże, ale zastanawiamy się nad Monzą Plus z Robena, myślałam, że jak już się na coś konkretnego zdecyduję to już będzie z górki, a tu czytam, że chyba nie:no: Podpowiecie coś? Dach prosty dwuspadowy, w sumie ok. 300 m2, kąt 30 st. - https://www.domoweklimaty.pl/projekt/projekt-domu-4-pory-roku/#.YVHfmUZBxhE

W hurtowni to różnie bywa, zależy na jakiego sprzedawce trafisz czy to będzie fachowiec czy sprzedawca który wczoraj sprzedawał pizzę.

Chyba nie będziesz układał tego dachu sam tylko masz już upatrzonego dekarza, więc skonsultuj to z nim, w końcu on będzie to robił i wie co i jak aby było dobrze.