covaxal 29.08.2021 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Cześć, Mam dach pokryty dachówką ceramiczną. Nie mam żadnego wyjscia na niego z poddasza a potrzebuje się dostać do komina aby poprawić kratkę wentylacyjną.oczywiscie line przerzuce przez kalenice i przywiąże do studni, ale mam wątpliwosci czy nie popękaja dachowki podemna -120 kg. Czy lepiej polozyc drabinę i po niej iść ? Czy może deskę z nabitymi poprzeczkami ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 29.08.2021 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Jak sie ma komin to sie montuje stopnie na etapie montażu dachu. . Teraz zleć to fachowcom. Życie ma sie jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Albo podnośnik koszowy, lecz też z fachowcem na pokładzie Przykładowe foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covaxal 29.08.2021 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Niestety nie każdy buduje dom, niektórzy kupują gotowe i to wlasnie taki przypadek. A fachowca do wymiany kratki w kominie to szukam pare miesięcy i nikt na taka pierdulke nie chce przyjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Chyba lepiej drożej zapłacić fachowcowi, niż przyoszczędzić i do końca życia śmigać na wózku. Inwalidzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinpl 30.08.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Potrzebowałem dostać się do komina na dachu bez wyjścia, na olx szukałem haseł "podnośnik koszowy" lub "zwyżka". Dojazd 80zł, rozpoczęta godzina pracy 80zł. W sumie zapłaciłem 160zł i wszystko zostało zrobione szybko i bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 30.08.2021 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Faktycznie koszta powiedziałbym niemal symboliczne. Ja bym szedł w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkeNowa 27.09.2021 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 (edytowane) Jakie elementy powinno się zamówić oprócz dachówek? Czy hurtownia pomaga to dobrać? Nie jestem dekarzem, nie budowałam wcześniej i nie bardzo wiem jak do tego podejść:-? Nie wiem czy to pomoże, ale zastanawiamy się nad , myślałam, że jak już się na coś konkretnego zdecyduję to już będzie z górki, a tu czytam, że chyba nie:no: Podpowiecie coś? Dach prosty dwuspadowy, w sumie ok. 300 m2, kąt 30 st. - https://www.domoweklimaty.pl/projekt/projekt-domu-4-pory-roku/#.YVHfmUZBxhE Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 02.10.2021 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Cześć, oprócz dachówki podstawowej będzie ponad 30 innych pozycji. Idź z projektem do hurtowni, tam przygotują dla Ciebie ofertę z wyszczególnieniem ilości wszystkich materiałów. Ceny w różnych hurtowniach będą bardzo zbliżone dlatego materiał zamawiaj w hurtowni z którą współpracuje Twoj dekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.10.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Jakie elementy powinno się zamówić oprócz dachówek? Czy hurtownia pomaga to dobrać? Nie jestem dekarzem, nie budowałam wcześniej i nie bardzo wiem jak do tego podejść:-? Nie wiem czy to pomoże, ale zastanawiamy się nad Monzą Plus z Robena, myślałam, że jak już się na coś konkretnego zdecyduję to już będzie z górki, a tu czytam, że chyba nie:no: Podpowiecie coś? Dach prosty dwuspadowy, w sumie ok. 300 m2, kąt 30 st. - https://www.domoweklimaty.pl/projekt/projekt-domu-4-pory-roku/#.YVHfmUZBxhE W hurtowni to różnie bywa, zależy na jakiego sprzedawce trafisz czy to będzie fachowiec czy sprzedawca który wczoraj sprzedawał pizzę. Chyba nie będziesz układał tego dachu sam tylko masz już upatrzonego dekarza, więc skonsultuj to z nim, w końcu on będzie to robił i wie co i jak aby było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts