covaxal 29.08.2021 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Cześć, Mam dach pokryty dachówką ceramiczną. Nie mam żadnego wyjscia na niego z poddasza a potrzebuje się dostać do komina aby poprawić kratkę wentylacyjną.oczywiscie line przerzuce przez kalenice i przywiąże do studni, ale mam wątpliwosci czy nie popękaja dachowki podemna -120 kg. Czy lepiej polozyc drabinę i po niej iść ? Czy może deskę z nabitymi poprzeczkami ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 29.08.2021 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Jak sie ma komin to sie montuje stopnie na etapie montażu dachu. . Teraz zleć to fachowcom. Życie ma sie jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Albo podnośnik koszowy, lecz też z fachowcem na pokładzie Przykładowe foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
covaxal 29.08.2021 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Niestety nie każdy buduje dom, niektórzy kupują gotowe i to wlasnie taki przypadek. A fachowca do wymiany kratki w kominie to szukam pare miesięcy i nikt na taka pierdulke nie chce przyjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Chyba lepiej drożej zapłacić fachowcowi, niż przyoszczędzić i do końca życia śmigać na wózku. Inwalidzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinpl 30.08.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Potrzebowałem dostać się do komina na dachu bez wyjścia, na olx szukałem haseł "podnośnik koszowy" lub "zwyżka". Dojazd 80zł, rozpoczęta godzina pracy 80zł. W sumie zapłaciłem 160zł i wszystko zostało zrobione szybko i bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 30.08.2021 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Faktycznie koszta powiedziałbym niemal symboliczne. Ja bym szedł w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkeNowa 27.09.2021 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 (edytowane) Jakie elementy powinno się zamówić oprócz dachówek? Czy hurtownia pomaga to dobrać? Nie jestem dekarzem, nie budowałam wcześniej i nie bardzo wiem jak do tego podejść:-? Nie wiem czy to pomoże, ale zastanawiamy się nad , myślałam, że jak już się na coś konkretnego zdecyduję to już będzie z górki, a tu czytam, że chyba nie:no: Podpowiecie coś? Dach prosty dwuspadowy, w sumie ok. 300 m2, kąt 30 st. - https://www.domoweklimaty.pl/projekt/projekt-domu-4-pory-roku/#.YVHfmUZBxhE Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 02.10.2021 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Cześć, oprócz dachówki podstawowej będzie ponad 30 innych pozycji. Idź z projektem do hurtowni, tam przygotują dla Ciebie ofertę z wyszczególnieniem ilości wszystkich materiałów. Ceny w różnych hurtowniach będą bardzo zbliżone dlatego materiał zamawiaj w hurtowni z którą współpracuje Twoj dekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts