szb 30.08.2021 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Witam, Próbowałem googlować, ale nie mogę znaleźć choćby jednego artykułu bądź zdjęcia na ten temat. Mam wymaganie, że pomiędzy kilkoma oknami muszę mieć surową ścianę żelbetową. Ten żelbet ma być konstrukcją i designem, więc nie mogę go zakryć.Jak w takim razie zamontować okna, żeby w zimie nie mieszkał jak w igloo, ale, żeby dalej w środku nie stracić efektu wyglądało to ładnie? Jak to ładnie obrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 30.08.2021 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Nie wiem jak teraz, ale na początku lat 90tych w byłej RFN, stawiając szalunki ścian żelbetowych, montowaliśmy w nich ramy okien i drzwi, które były zalewane betonem. Do tego czasami wstawialiśmy specjalne skrzynki ze styroduru, w których był mechanizm rolet zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.08.2021 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Witam, Próbowałem googlować, ale nie mogę znaleźć choćby jednego artykułu bądź zdjęcia na ten temat. Mam wymaganie, że pomiędzy kilkoma oknami muszę mieć surową ścianę żelbetową. Ten żelbet ma być konstrukcją i designem, więc nie mogę go zakryć. Jak w takim razie zamontować okna, żeby w zimie nie mieszkał jak w igloo, ale, żeby dalej w środku nie stracić efektu wyglądało to ładnie? Jak to ładnie obrobić? Ale ściana będzie ocieplona z zewnątrz? Jeśli nie, to pytanie skieruj do architekta... Wystarczy zrobić dokładnie mury. Użyć taśmy rozprężnej. I po problemie. Ew. masy uszczelniające + listwy maskujące jak w przypadku drzwi wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.08.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Ale ściana będzie ocieplona z zewnątrz? Jeśli nie, to pytanie skieruj do architekta... Wystarczy zrobić dokładnie mury. Użyć taśmy rozprężnej. I po problemie. Ew. masy uszczelniające + listwy maskujące jak w przypadku drzwi wewnętrznych. Pewnie od wewnątgrz chodzi. A co z kotwami? Tak sobie myślę, bo będę musiał zastosować takie rozwiązanie. Może wysunąć okna w ocieplenie? Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.08.2021 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Przy taśmie rozprężnej nie stosuje się kotew, a dyble / śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.08.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Przy taśmie rozprężnej nie stosuje się kotew, a dyble / śruby. Czyli jasna sprawa. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.08.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Mam wymaganie, że pomiędzy kilkoma oknami muszę mieć surową ścianę żelbetową. Ten żelbet ma być konstrukcją i designem, więc nie mogę go zakryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.08.2021 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Nie każdy jest konieczny, żeby firma przyjeżdżała i projektowała pod ciebie okna. Swoja drogą ciekawe ile tej pianki ma i co to znaczy, że dom jest ciepły w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts