bartolomeooo 05.09.2021 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Jak w temacie Szukam odpowiedzi w internecie, ale nie mogę znaleźć. Czemu na grunt nie mogę wylać zwykłego betonu? Czemu musi być chudy i słabszej jakości, klasy? Czy chodzi tylko o to, żeby dało się go wyrównać? (zamierzam dodać siatkę z drutu fi 6). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.09.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Jak w temacie Szukam odpowiedzi w internecie, ale nie mogę znaleźć. Czemu na grunt nie mogę wylać zwykłego betonu? Czemu musi być chudy i słabszej jakości, klasy? Czy chodzi tylko o to, żeby dało się go wyrównać? (zamierzam dodać siatkę z drutu fi 6). Możesz. Ja pod płytą mam B20, wg starej nomenklatury. Ten beton pod płytą i tak może popękać, służy głównie do stabilizacji gruntu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.09.2021 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Czemu na grunt nie mogę wylać zwykłego betonu? U mnie pod płytą beton B25. Jak widzisz, można, a nawet trzeba w niektórych przypadkach, gdy np. dajemy hydroizolację na beton podkładowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 05.09.2021 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 albo gdy przyjezdza grucha zalac cos jeszcze, jak np u mnie byly schody piwnicy i chudziak parteru - na wszystko poszedl B25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts