Robinson74 06.09.2021 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Bardzo proszę o podpowiedź w sprawie gdzie powinna się kończyć docelowa podłoga na styku z HS. Czy to jest wysokość zaznaczona czarną linią przez mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.09.2021 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Podłoga przylegająca do HST musi mieć dylatację.U mnie jest kilka mm niżej i zakończona małym kątownikiem w kolorze paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.09.2021 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Dylatacja będzie. Chyba 1 cm tak jak i wszędzie wokół ścian. Mnie chodzi o wysokość docelową. Czyli u Ciebie jest to kilka mm poniżej czarnej linii narysowanej przeze mnie? Możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda z tym kątownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 08.09.2021 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 (edytowane) Jutro Ci wrzucę. PSTrochę przesadziłem z tymi mm. Od podłogi wys. progu HST to 15mm Forum nie przyjmuje zdjęć. Napisz na priv swój mejl, to wyślę zdjęcie z kątownikiem Edytowane 9 Września 2021 przez cezary.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.09.2021 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Ja mam równo z tą kreską. Inaczej nie widzę sensu przy HST robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.09.2021 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 OK, a czy podłoga przylega Ci do tej ramy drzwi? Czy może masz tam np. kilka mm dylatacji obwodowej? Jeśli jest tam dylatacja, to czym wypełniłeś szczelinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.09.2021 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Jest dylatacja ok 5mm. Wypełniona sikaflexem jak dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.10.2021 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Pytanie chyba retoryczne. Gdyby przypadkiem panele wyszły 0,5 cm nad tym progiem HST (zaznaczonym w pierwszym poście na czarno), to czy tak9ie rozwiązanie jest w ogóle dopuszczalne? I jeszcze jedno. Standardowo, płytki podłogowe (np. gres) wraz z klejem ile zajmują wysokości? 15 mm? Np. dla płytek 10 mm ile dochodzi kleju? Standardowo, dla paneli laminowanych z podkładem z gąbki (nie na ogrzewaniu podłogowym), ile wynosi wysokość całkowita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.10.2021 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Jak Ci wyjdą panele za wysoko i w dodatku dylatacja za mała to może HST obcierać. Tak to przynajmniej wygląda u mnie. Jest tam niewiele miejsca na pomyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarekf34 04.10.2021 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 U mnie jest wylana posadzka 17mm poniżej Twojej czarnej kreski, to taka "bezpieczna"wysokość.... Jeżeli dasz płytki to z klejem będzie to ok.15 mm, deska barlinecka na kleju również ok 15 mm, panel powiedzmy 1o mm plus podkład daje ok. 13 mm... Te 2 do 3 mm co zostaje to tyle co nic Moim zdaniem lepiej niżej jak za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 06.10.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Finalna podłoga równo z kreską. Wylewka ciut poniżej. Ile? Zależy od wykończenia podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.10.2021 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Wykończenie podłogi to będzie panel laminowany 8 mm i Multiprotec, czyli razem pewnie 9-10 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamikadze750 12.10.2021 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Witam, chce położyć panel winylowy tak żeby się zrównał z hst a mam problem bo winyl ma 4mm podkład 2mm a ja mam anhydryt wylany na 15mm Może ktoś doradzić czym teraz podnieść poziom w salonie? Potrzebuje go podnieść o 1cm. Co na anhydryt można wylać? W podłodze jest ogrzewanie podłogowe. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 12.10.2021 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Witam, chce położyć panel winylowy tak żeby się zrównał z hst a mam problem bo winyl ma 4mm podkład 2mm a ja mam anhydryt wylany na 15mm Może ktoś doradzić czym teraz podnieść poziom w salonie? Potrzebuje go podnieść o 1cm. Co na anhydryt można wylać? W podłodze jest ogrzewanie podłogowe. Dzięki za pomoc Raczej tu nic nie zrobisz by było w pełni ok. Masz jednak wysokość dobrą pod płytki. Panele winylowe, to praktycznie gumoleum i w mojej ocenie mega słabo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts