Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HST a wysokość podłogi

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Pytanie chyba retoryczne.

Gdyby przypadkiem panele wyszły 0,5 cm nad tym progiem HST (zaznaczonym w pierwszym poście na czarno), to czy tak9ie rozwiązanie jest w ogóle dopuszczalne?

I jeszcze jedno.

Standardowo, płytki podłogowe (np. gres) wraz z klejem ile zajmują wysokości? 15 mm? Np. dla płytek 10 mm ile dochodzi kleju?

Standardowo, dla paneli laminowanych z podkładem z gąbki (nie na ogrzewaniu podłogowym), ile wynosi wysokość całkowita?

U mnie jest wylana posadzka 17mm poniżej Twojej czarnej kreski, to taka "bezpieczna"wysokość.... Jeżeli dasz płytki to z klejem będzie to ok.15 mm, deska barlinecka na kleju również ok 15 mm, panel powiedzmy 1o mm plus podkład daje ok. 13 mm... Te 2 do 3 mm co zostaje to tyle co nic :) Moim zdaniem lepiej niżej jak za wysoko ;)

Witam, chce położyć panel winylowy tak żeby się zrównał z hst a mam problem bo winyl ma 4mm podkład 2mm a ja mam anhydryt wylany na 15mm

Może ktoś doradzić czym teraz podnieść poziom w salonie? Potrzebuje go podnieść o 1cm. Co na anhydryt można wylać? W podłodze jest ogrzewanie podłogowe.

Dzięki za pomoc

Witam, chce położyć panel winylowy tak żeby się zrównał z hst a mam problem bo winyl ma 4mm podkład 2mm a ja mam anhydryt wylany na 15mm

Może ktoś doradzić czym teraz podnieść poziom w salonie? Potrzebuje go podnieść o 1cm. Co na anhydryt można wylać? W podłodze jest ogrzewanie podłogowe.

Dzięki za pomoc

Raczej tu nic nie zrobisz by było w pełni ok.

Masz jednak wysokość dobrą pod płytki.

Panele winylowe, to praktycznie gumoleum i w mojej ocenie mega słabo wyglądają.