kmyg 06.09.2021 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Witam, Czy uzyskał ktoś zgodę od wodociągów do podpięcia do przyłącza kanalizacyjnego np. sąsiada? Blisko granicy z sąsiadem istnieje studzienka kanalizacyjna rura 160 o głębokości 200mm, do której jest on przyłączony i jest ona jego własnością.Sąsiad zgadza się na przyłączenie mojego planowanego domu i podpisał mi stosowną zgodę. Niestety wodociągi odmawiają wydania zgody i każą ciągnąć osobną nitkę do sieci, gdzie wszystko już jest wybrukowane i ogrodzone tłumacząc się podobno jakimiś przepisami.Wg geoportalu ta sieć ma również rurę 160 i głębokość 200mm. Oczywiście wcześniej informowano mnie w wodociągach, że nie będzie problemu jak uzyskam zgodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.09.2021 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Raczej tego nie uzyskasz . Jedyne rozwiązanie to przyłączenie się do istniejącej studni poprzez przynanalik oraz studzienkę 315 lub 400 na granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts