miodas007 07.09.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 W domu mam planowaną izolacje 5cm pod wylewką na piętrze - nie chciałbym tego zmieniać za bardzo: schody wylane etc. Jest jakaś możliwość położenia kanałów w warstwie izolacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reku1 07.09.2021 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Raczej marne szanse Niby są kanały fi 50 ale robienie na nich to porażka.Moze istnieje możliwość zrobienia sufitu podwieszanego na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 07.09.2021 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 Są kanały płaskie prostokątne do wentylacji, może coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADI-mistrzu 09.09.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Ja mam kanały płaskie 5x12cm, sprawdzają się dobrze w tym przypadku.Są niestety droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.09.2021 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Kanały 50mm też są dla ludzi. Ja zaplanowałem izolacje 8cm na kanały - mocno się zdziwiłem, gdy zobaczyłem wiązki kabli elektrycznych i inne problemy. Skończyło się na redukcji w kilku miejscach z 1x75 na 2x50. Ty takiej możliwości nie będziesz miał, wiec pamiętaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 09.09.2021 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Dziś byłem z gościem od reku na budowie. Zaproponował mi płaskie kanały 50x200. Ktoś ma takie ? Ja zaplanowałem izolacje 8cm na kanały - mocno się zdziwiłem, gdy zobaczyłem wiązki kabli elektrycznych i inne problemy. Skończyło się na redukcji w kilku miejscach z 1x75 na 2x50. Zakładam że instalacja reku będzie pierwsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADI-mistrzu 09.09.2021 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Pewnie zaproponował Ci zwykłe blaszane kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 09.09.2021 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Pewnie zaproponował Ci zwykłe blaszane kanały. Tak, choć nie po całości, tylko na piętrze pod wylewką. Na poddczaszu będzie pex. Twierdzi że to lepsze rozwiązanie niż pex o przekroju 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADI-mistrzu 10.09.2021 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 PEX? Może tak nazywa plastikowe kanały wentylacyjne... Czy lepsze, na pewno tańsze niż stosowanie 5x14cm gotowe plastikowe.Ja osobiście wolę plastik, raz że nieco lepiej izoluje, dwa jest obojętny na wodę (blaszane są najczęściej cynkowane, to rozwiązanie może nie być wieczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.09.2021 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2021 Zakładam że instalacja reku będzie pierwsza.. Przed elektryką i wod kan? Robotnicy będą biegać pomiędzy plastikowymi rurami i skrzynkami rozprężnymi ułożonymi na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts