ArthuR34 12.09.2021 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Cześć,Rozglądam się za gotowym zestawem lub pojedynczych elementach aby skompletować zestaw do monitoringu gospodarstwa, potrzebuje 4 kamery (po pewnym czasie dokupiłbym więcej) zewnętrzne które będą monitorowały w dzień i co najważniejsze w nocy... Na gospodarstwie nie ma sensownego oświetlenia więc przyjmijmy że go nie ma w ogóle.Cały zestaw ma być obsługiwany za pomocą przewodu typu skrętka, chciałbym aby był rejestrator i dysk na którym byłyby przechowywane materiały przez pewien czas.Internet przesłałbym drogą radiową z mojego domu który jest oddalony od gospodarstwa około 90m w lini prostej (brak drzew i budynków więc chyba nie będzie zakłóceń) Kompletnie się nie znam na monitoringu i nie wiem na co zwrócić uwagę więc gdyby ktoś z własnego doświadczenia mógłby mi podpowiedzieć co kupić to byłbym wdzięczny. Budżet to od 3000 zł do 4000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 12.09.2021 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Nie ma sensownego oświetlenia to weź zamontuj lampy z czujnikiem ruchu i zmierzchowym. Oszczędzisz na kosztach kamer , a i obraz będzie lepszy i w kolorze . Za kamery którymi dostaniesz porównywalną jakość obrazu zapłacisz kilkakrotnie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.09.2021 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2021 Kompletnie się nie znam na monitoringu i nie wiem na co zwrócić uwagę więc gdyby ktoś z własnego doświadczenia mógłby mi podpowiedzieć co kupić to byłbym wdzięczny. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?366226-Dwie-kamerki-zewn%C4%99trzne-do-monitoringu&p=7974362&viewfull=1#post7974362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts