MichałPP 16.09.2021 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Czy miał ktoś do czynienia z rekuperatorami Defro? Początkowo sprzedawca zaproponował mi Thesslę, ale jest dłuższy czas oczekiwania i jakieś problemy z przedstawicielem, więc proponuję w zamian Defro DRX HE. Sama firma dość znana, ale o ich rekuperatorach w necie raczej cisza, robią je od ubiegłego roku. Cena podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 16.09.2021 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Całkiem solidna i dobrze wykonana kopia Thessli.Oparty na polskim sterowniku TECH. Jak za tą samą cenę, to jednak trochę za drogi.Thessla ma lepsze wentylatory. Nie ma się co napalać, aktualnie czeka się niemal na wszystko.Samą centralę wentylacyjną lepiej montować jak najpóźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 16.09.2021 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 (edytowane) A wersja DRT np: https://crsklep.pl/product-pol-3881-Rekuperator-Defro-DRT-350-H.html Cena fajna ale ten rekuperator ma w ogóle jakiś sterownik, ten wentylatory są DC? Ulotka:https://crsklep.pl/data/links/1c78e96981b1ab4750660c20be3e2f34/3881_599.pdf "Wyposażenie standardowe: centrala wentylacyjna, komplet uchwytów naściennych, naścienny regulator obrotów, instrukcja obsługi" Widać na zdjęciu w katalogu że zawiera: Sterownik, regulator temperatury STC-1000 Edytowane 17 Września 2021 przez 3rav DEFRO DRT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałPP 17.09.2021 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Całkiem solidna i dobrze wykonana kopia Thessli. Oparty na polskim sterowniku TECH. Jak za tą samą cenę, to jednak trochę za drogi. Thessla ma lepsze wentylatory. Nie ma się co napalać, aktualnie czeka się niemal na wszystko. Samą centralę wentylacyjną lepiej montować jak najpóźniej. Tyle, że Defro ma wymiennik entalpiczny, a Thessla wciąż nie. To dla mnie istotne, więc wybór nie jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 17.09.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Całkiem solidna i dobrze wykonana kopia Thessli. Oparty na polskim sterowniku TECH. Jak za tą samą cenę, to jednak trochę za drogi. Thessla ma lepsze wentylatory. Nie ma się co napalać, aktualnie czeka się niemal na wszystko. Samą centralę wentylacyjną lepiej montować jak najpóźniej. A konkretnie jakie bo same słowo lepsze nie za wiele mówi? No ceny "trochę" odjechane ale podejrzewam ,że targetem są już użytkownicy innych produktów tego samego producenta .Coś na zasadzie mam smartfona samsunga i jestem zadowolony więc dokupię z tego samego brandu pralkę,tv i lodówkę .Ogólnie Defro stara się wkładać markowe rzeczy w swoje produkty.Stwierdzam to po swoim kotle gdzie zastosowali went.wyciągowy EMB i reduktor podajnika Koreański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 19.09.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2021 A konkretnie jakie Thessla montuje Ziehl-Abegg z wirnikiem o średnicy 200 mm. EBM do tego typu rozwiązań ma w ofercie wentylator z wirnikiem wyłącznie 190 mm. Delikatna różnica, ale jednak efektywność mają lepszą. Jeśli chodzi o jakość, to są to te same produkty, obie marki mają wspólne pochodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałPP 22.09.2021 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Po rozważeniu wszystkich za i przeciw, szczegółowym porównaniu parametrów obu urządzeń oraz rozmową z instalatorem, który kilka ich zainstalował i zaglądał do środka, zdecydowałem się jednak na Defro. Zaważyła dostępność i wymiennik entalpiczny. Parametry i jakość komponentów praktycznie jak w Thessli. Firma również na rynku od dekad, więc nie sądzę, że zaraz się zawiną. Dzięki za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 22.09.2021 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Jeśli chodzi o wykonanie, to Defro jest zupełnie jak pierwsze serie od Thessli.Solidna, przemyślana obudowa.Komponenty od dostawców są identyczne.Różnica jest taka że Thessla płytę oraz soft produkuje pod siebie, a Defro korzysta z gotowego sterownika produkcji Tech. Widać, że Defro zainwestowało trochę w opracowanie tych konstrukcji i nie jest to produkt "sklecony" na szybko w przydomowym warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 15.10.2021 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 Już jakiś miesiąc temu napisałem na wiadomość z pytaniem odnośnie serii DRT firmy Defro na ich oficjalnego maila kontaktowego, do dziś nie mam żadnej odpowiedzi. Wygląda na to że nie przyznają się do własnego produktu, szkoda że firma prowadzi taką politykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts