jambos 30.07.2022 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 O, to dobra wiadomość, bo myślałem, że będzie znacznie dłużej niż regulaminowe 60 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty-k 11.08.2022 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 a ja mam inne pytanie, czy ktoś składał wniosek i z jakim skutkiem nie mając dokumentacji geologicznej do gruntowej PC z wymiennikiem pionowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 01.09.2022 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Też czekałem ponad 60 dni, ale potem szybko poszło. Teraz oczekuje tylko na przelew. Czy dostałeś może informację o wypłacie środków? Ja po ok. 90 dniach dostałem pozytywną weryfikację wniosku. Także dobry miesiąc opóźnienia względem terminów w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyob 02.09.2022 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2022 Po 60 dniach do tygodnia otrzymałem przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgredi 16.09.2022 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Witam,przeglądając stronę https://mojecieplo.gov.pl/ trafiłem na dokument "Obowiązki informacyjne Beneficjenta" w którym to takie zdanie się znajduje: "Beneficjent, który uzyskał dotację w Programie „Moje Ciepło” z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie zobowiązany jest do informowania w okresie realizacji zadania oraz w terminie 5-ciu lat od daty wypłaty środków". Na stronie jest do pobrania wzór tabliczki informacyjnej. Trzeba wpisać wartość inwestycji i kwotę dofinansowania. Czy ja dobrze rozumiem ze mam na moim pięknym domu powiesić szpetną tablicę, że wziąłem 7K dopłaty i trzymać ją tam 5 lat ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 17.09.2022 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 (edytowane) Zgodnie z regulaminem: Tabliczka powinna być umieszczona w miejscu lokalizacji inwestycji np. na budynku/ogrodzeniu itp. Nie ma dokładnie napisane, gdzie ma się znajdować. Ma być w widocznym miejscu lokalizacji inwestycji. Czyli może być również w maszynowni umieszczona na jednostce wewnętrznej, czy też na jednostce zewnętrznej nie mniejsza niż A4. Edytowane 17 Września 2022 przez jambos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buacho 19.09.2022 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Dziś mijają 3 miesiące (92 dni) od złożenia wniosku a żadnej odpowiedzi dalej nie ma. Czy macie Państwo podobną sytuację? Zostaje już chyba indywidualny kontakt z Funduszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 20.09.2022 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Ja dostałem pierwsze info pomiędzy 90-100 dniem od złożenia wniosku. Później były jeszcze 2-3 wiadomości o aktualizacji statusu. Obecnie już chyba tylko czekam na wypłatę. Może uda się zmieścić w 4 miesiącach od złożenia wniosku na wypłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 09.10.2022 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Też czekałem ponad 60 dni, ale potem szybko poszło. Teraz oczekuje tylko na przelew. Możesz napisać w skrócie jakie masz ściany, jaką izolacja fundamentu, ścian, stropu/dachu, okna, czy masz rekuperację, fotowoltaikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
db8600 15.02.2023 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Witam. Mam pytanie czy ktoś składający wniosek o dotację z programu Moje Ciepło dostał informację/odpowiedź o odrzuceniu wniosku??? Czy da radę skutecznie się odwołać od takiej decyzji??? Pompa montowana w lutym 2022 ale płacona była zaliczka na pompę w grudniu 2021. No i z tego powodu też został odrzucony wniosek. Wiem, że jest tak w regulaminie odnośnie kosztów kwalifikowanych. W mailu napisali o możliwości odwołania się od decyzji i dlatego pytam czy ktoś może próbował to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 17.02.2023 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Dziwne, bo z tego co pamiętam to środki wydatkowane powinny być nie wcześniej niż 1 stycznia 2021 roku. Ja całość miałem opłacone w drugiej połowie 2021 i dotację dostałem bez problemu. Zaliczki też zostały uwzględnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 11.07.2023 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Czy można obniżyć kominkiem rekreacyjnym EP aby uzyskac minimalne wymagane EP w programie moje ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 11.07.2023 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Czy można obniżyć kominkiem rekreacyjnym EP aby uzyskac minimalne wymagane EP w programie moje ciepło? Zgodnie z definicją; - kominek rekreacyjny - nie jest urządzeniem grzewczym a więc nie ma możliwości obniżenia EP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.07.2023 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Czy można obniżyć kominkiem rekreacyjnym EP aby uzyskac minimalne wymagane EP w programie moje ciepło? EP obniży. Ale sam program wymaga, żeby w domu nie było źródła ciepła na paliwo stałe. W FAQ masz, że przymykają oko nie traktując kominka rekreacyjnego czy ozdobnego jako źródło ciepła. Więc jak się uprzesz żeby kominek uwzględnić w świadectwie to obniży Ci EP, ale nie dostaniesz dofinansowania, bo będziesz miał źródło ciepła na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts