mr6319 20.09.2021 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Witam. Będę zakładał panele fotowoltaiczne. Rocznie zużycie energii mam na poziomie około 4.6KW. Panele będą 5.2KW. Pomyślałem o zmianie ogrzewania wody użytkowej z Gazu ziemnego na termę... Czy taka zmiana będzie miała sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 A co to jest terma?Bo znam bojler, ogrzewacz przepływowy, oraz zasobniki cwu/bufory kombinowane zasilane innymi urządzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.09.2021 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Masz za małą moc przewidywanej instalacji PV na ogrzewanie cwu "darmowym" prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.09.2021 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Witam. Będę zakładał panele fotowoltaiczne. Rocznie zużycie energii mam na poziomie około 4.6KW. Panele będą 5.2KW. Pomyślałem o zmianie ogrzewania wody użytkowej z Gazu ziemnego na termę... Czy taka zmiana będzie miała sens ? Popraw jednostki, bo to co napisałeś nie ma sensu. Zużycie podaje się w kWh a nie w kW. Ale to niemożliwe, zebyś zużywał rocznie prądu za 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts