miodas007 22.09.2021 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Mam taki plan pareteru: Projekt wentylacji mechanicznej zakłada: * 2 anemostaty nawiewne w salonie * anomostat wywiewny w kuchni * anemostat wywiweny w łazience * anemostat wywiewny w kotłowi (tam będzie piec gazowy z zamkniętą komorą spalania) Do garażu będą drzwi szczelne. Zastnawiam się jednak nad wiatrołapem - a dokładnie nad drzwiami do nich. Jeśli był montował no to trzeba dać w sumie w wycięciami takimi jak do łazienki no i się zastanawiam czy jest sens w ogóle je dawać. Drzwi od wiatrołapu jak rozumiem mają sens właśnie żeby to "zimno" z zewnątrz nie wpadało i pozostawalo w wiatrołapie, ale czy przy takich drzwiach to możliwe. Dodam że w kotłownie będę również miał pralkę więć to będzie pomieszczenie używane na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 22.09.2021 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Bez obaw, zimno z wiatrołapu nie dostanie się ot tak do domu. U siebie mam wywie, drzwi gerda szału nie robią i jest tam zawsze zimniej, a mimo wszystko nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 22.09.2021 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Czyli masz drzwi w wiatrołapie z odpowiednimi podcięciami/otworami tak jak w pomieszczeniu brudnym tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 22.09.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 U siebie we wiatrołapie mam wywiew i nawiew, działa. Wentylacja bedzie działała w każdej opcji.Fakt faktem, wiatrołap to niejako bufor między zimnem a ciepłem, tam zawsze jest chłodniej niż wewnątrz domu, pomimo tego, że mam podcięcie w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 22.09.2021 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Czyli masz drzwi w wiatrołapie z odpowiednimi podcięciami/otworami tak jak w pomieszczeniu brudnym tak ? Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 22.09.2021 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2021 Ok dzięki. To sprawa dla mnie jasna - montuje drzwi z odpowiednimi podcięciami . Nie wiem czemu ostatnio jest tendencja że w projektach nie rysują drzwi od wiatrołapu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.09.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Ok dzięki. To sprawa dla mnie jasna - montuje drzwi z odpowiednimi podcięciami . Nie wiem czemu ostatnio jest tendencja że w projektach nie rysują drzwi od wiatrołapu . Pewnie dla tego że współczesne drzwi wejściowe są tak szczelne i ciepłe jak okna. W moim projekcie był narysowany wiatrołap, ale zrezygnowałem, z drzwi i ze ścianki. Teraz cieszę się dużym holem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.09.2021 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2021 Pewnie dla tego że współczesne drzwi wejściowe są tak szczelne i ciepłe jak okna. Niestety, nie są. A przynajmniej nie są standardem takie rozwiązania, jak w oknach czy drzwiach tarasowych - dociąganie z każdej strony i trzy uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 24.09.2021 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Przez moje gerdy za prawie 7k wieje jak przez drzwi od stodoły - a to są już drzwi po wymianie gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts