rustin 02.10.2021 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Jak poznać czy mam godziny letnie od 15 do 17 i zimowe od 13 do 15 ? Co prawda mam tak na zleceniu jak mi wymieniali licznik ale dziwi mnie , że jak miałem w zimie od 13 do 15 i powiedzmy coś pranie było w tych godzinach to zużycie w taniej było na poziomie 65% gdy w lecie zmieniłem czas prania na 15-17 to już w taniej wyszło mi 52%. Może wogole nie mam rozbicia na letni i zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.10.2021 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Jak poznać czy mam godziny letnie od 15 do 17 i zimowe od 13 do 15 ? [/Quote] Na liczniku wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi-k 02.10.2021 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Jak poznać czy mam godziny letnie od 15 do 17 i zimowe od 13 do 15 ? Przyciskiem na liczniku znaleźć pozycję 15.8.2 (taryfa nocna) i patrzeć na wskazania kWh. Jeżeli licznik w tym momencie nabija kWh to znaczy że pracuje w taryfie nocnej. Przy okazji sprawdzić wskazania zegarka czy dobrze ustawiony czas i data bo teraz nawet 11 listopada, czyli w święto powinien liczyć w tańszej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.10.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 Przyciskiem na liczniku znaleźć pozycję 15.8.2 (taryfa nocna) i patrzeć na wskazania kWh. Jeżeli licznik w tym momencie nabija kWh to znaczy że pracuje w taryfie nocnej. Przy okazji sprawdzić wskazania zegarka czy dobrze ustawiony czas i data bo teraz nawet 11 listopada, czyli w święto powinien liczyć w tańszej taryfie. Po co kombinować jak aktualną strefę masz na wyświetlaczu: Może być też 1 dla drogiej strefy, 2 dla taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.10.2021 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Wystarczy tylko wiedzieć w których godzinach jest tańszy prąd a rustin to wie.A różnica jak wyszła jest prosta, wcześniej więcej prądu używał w tańszej taryfie a teraz używa mniej dlatego wyszło mu 52% anie 65%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts