Tromekdomek 02.10.2021 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 (edytowane) Witam, mam problem z aranżacją salonu, nie wiem na której ścianie umieścić telewizor i jak ustawić kanapy i ławę. Dobrze gdyby zmieścił się jeszcze stół. Zastanawiam się również na dodatkowym oknem/drzwiami aby doświetlić salon, tylko boję się że jak wstawię w złym miejscu to salon nie będzie ustawny. Poproszę o jakiej pomysły Ponieważ nie działą dodawanie zdjęć rzut i 3d w linku poniżej: https://www.fotosik.pl/zdjecie/c45f2f6a4917af9b Edytowane 3 Października 2021 przez Tromekdomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2021 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2021 A tak na serio - może po prostu wrzucisz obrazek z rzutu twojego salonu z wymiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromekdomek 03.10.2021 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Przepraszm bardzo, link do rzutu został naprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2021 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromekdomek 06.10.2021 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Dziękuję Efir, po umeblowaniu wygląda to fajnie: https://www.fotosik.pl/zdjecie/a51c49b4ce0cfa24 Nie wiem tylko jeszcze czy będą standardowe okna czy drzwi jaki przeszklenie albo fixy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 07.10.2021 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Dziękuję Efir, po umeblowaniu wygląda to fajnie: https://www.fotosik.pl/zdjecie/a51c49b4ce0cfa24 Nie wiem tylko jeszcze czy będą standardowe okna czy drzwi jaki przeszklenie albo fixy... Skromnie z meblami. Bez barka, komody, moze witryny, ale za to tyle okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.10.2021 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Jest komoda/barek na ścianie przy wejściu koło stołu, a po drugiej stronie wejścia, gdzie TV, możesz sobie całą ścianę zabudować szafkami. Główne okno salonu jest zacienione podcieniem, stąd najwyraźniej konieczność doświetlenia dodatkowymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.10.2021 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 (edytowane) Nie wiem tylko jeszcze czy będą standardowe okna czy drzwi jaki przeszklenie albo fixy... Jeśli wnętrze i dom w miarę nowoczesne, rób fixy. Zwróć uwagę, że pierwsze okno z lewej ma oś dokładnie w osi wejścia do salonu - tak aby wchodząc, widziało się widok z okna. Jednocześnie stół stoi dokładnie pomiędzy oknami. Dlatego wielkość tych okien trzeba dokładnie rozplanować. Przyjmij też, że odległość od narożnika pokoju do okna powinna wynosić ok 3 m aby dało się wstawić wygodną kanapę i nie wyglądała na upchniętą w kącie, Nie proponuję TV na ścianie z oknami, bowiem będzie przeszkadzać w oglądaniu światło wpadające oknami. Sam telewizor nie będzie tworzył "ołtarzyka", będzie dyskretnie schowany. Zaś osoba wypoczywająca na kanapie "ma oko" na wejście do salonu. Krótka ściana w salonie będzie wymagała mocniejszego akcentu dekoracyjnego, aby nie wydawała się pusta. Edytowane 7 Października 2021 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromekdomek 08.10.2021 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Dzięki Efri, idąc za Twoimi wskazówkami dokonałem kosmetycznych zmian w położeniu okien i teraz jestem w pełni usatysfakcjonowany. https://images92.fotosik.pl/544/07788c14e57285d8med.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marks9 14.12.2021 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Dodać dodatki i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts