wsowa 03.10.2021 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Czy są jakieś przeciwwskazania do montażu anemostatu w zabudowie GK skosu? Mam otwarty salon z sufitem, aż po kalenicę i nie bardzo gdzie mam umieścić anemostaty nawiewne. W projekcie wentylacji są na ścianie poniżej wieńca, ale doprowadzenie tam przewodów oznacza kucie w wieńcu - wolałbym uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 03.10.2021 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Czy są jakieś przeciwwskazania do montażu anemostatu w zabudowie GK skosu? Mam otwarty salon z sufitem, aż po kalenicę i nie bardzo gdzie mam umieścić anemostaty nawiewne. W projekcie wentylacji są na ścianie poniżej wieńca, ale doprowadzenie tam przewodów oznacza kucie w wieńcu - wolałbym uniknąć. Takie pomieszczenia dobrze się wentyluje nawiewami (dyszami dalekiego zasięgu) umieszczonymi w ścianie pionowej (szczytowej) ponad wieńcem a nawet bliżej kalenicy. Nie ma jednak przeciwwskazań do umieszczenia zwykłego anemostatu nawiewnego na skosie dachu, natomiast od strony estetycznej taki anemostat bardzo rzuca się w oczy i nie najlepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.10.2021 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Ja też mam taką sytuację, że muszę zamontować wentylatorek na skosie w łazience. Na szczęście jest to możliwe. Brak innego sensownego miejsca w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts