Gik 04.10.2021 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Witam serdecznie.Urodził mi się pomysł aby zautomatyzować automatyczny robota sprzątającego i podłączyć jego stację dokującą do instalacji centralnego odkurzacza. coś takiego:https://mateomarket.pl/borysowski-robot-sprzatajacy-odkurzacz-robo-z-zestawem-instalacyjnym-ktr800a,id134361.html Problem w tym, że mam irobot j7, może ktoś coś gdzieś widział lub tez przechodził taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 04.10.2021 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Chciałem tak zrobić, korzystając z arduino. Czujnik zbliżeniowy, otwiera się zasuwa, odkurzacz włącza i ssie przez kilka sekund, a potem off. Koniec końców, nie chciało mi się dodatkowo ryć już w gotowej posadzce, więc odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 04.10.2021 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Obsługę centralnego odkurzacza da się ogarnąć, tylko stacja dokująca powinna mieć odpowiednie otwory. No nic... może kiedyś takie wymyślą. Moja instalacja jest przygotowana na taką możliwość Nawet producenci robotów uważają, że tylko ich rozwiązanie jest słuszne i nie uwzględniają kooperacji? Tak jak na forum albo robot sprzątający albo centralny... przecież to się nie wyklucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 14.10.2021 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2021 Nie wiem czy te kombinacje mają w ogóle sens. Przy okazji opróżniania warto od razu wyciąć włosy że szczotki. U mnie odkurzacz na dole jeździ co tydzień, a oprozniam pojemnik raz na 2 tygodnie. Swego czasu miałem ustawioną opcję, że robot raz w tygodniu podjeżdża pod kosz w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 16.10.2021 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2021 U mnie jeżdżą codziennie jak nie ma mnie w domu (w sumie to jednak nie codziennie ) Opróżniam raz na 3-4 dni. Są dopełnieniem OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 17.10.2021 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Panowie, nie znacie się. Poziom lenistwa - maksymalny. Ale fakt, nawet automatycznemu odkurzaczowi trzeba poświecić czasem uwagi. Ale pomysł jak będzie możliwy do zrealizowania to go zrealizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 02.02.2022 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Witam serdecznie. Urodził mi się pomysł aby zautomatyzować automatyczny robota sprzątającego i podłączyć jego stację dokującą do instalacji centralnego odkurzacza. coś takiego: https://mateomarket.pl/borysowski-robot-sprzatajacy-odkurzacz-robo-z-zestawem-instalacyjnym-ktr800a,id134361.html Problem w tym, że mam irobot j7, może ktoś coś gdzieś widział lub tez przechodził taki pomysł? Polecam takie rozwiązanie Vactronic S7 z podłaczeniem nie ma problemu i mozna korzystać z każdego gniazda w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts