Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak d?ugo sprzedawa?em/am mieszkanie aby finansowa? budow??

Swoje mieszkanie sprzedałem:  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Swoje mieszkanie sprzedałem:

• w kilka dni po og

Recommended Posts

Oldswan, nie denerwuj sie w końcu sprzedasz

Hurra W końcu udało mi się sprzedać ( na razie podpisaliśmy przed samymi świętami umowę przedwstępną i zainkasowaliśmy zaliczkę 10%) 8) Na dodatek, co było jeszcze ważniejsze oprócz dobrej ceny, takiej jak zakładalem udało sie uzyskac spora odroczkę w wyprowadzce z możliwością przedłużenia na zasadach wynajmu, gdyby na budowie zdarzył się poslizg :lol: . Ale mam nadzieję, że sie wszystko uda :D

Tak więc dopisuję sie do ankiety - sprzedawałem ok 3 miesięcy, lecz jak mawia klasyk najważniejszy jest ponoć szczęśliwy koniec, po którym poznaje się prawdziwego mężczyzne :p :oops: 8)

P.S.

A najbardziej mnie cieszy, ze wreszcie ten tłum oglądaczy przestanie mi sie przewalać przez mieszkanie Brr to był koszmar :evil: :roll: . A jakie modele sie trafiały, to normalnie szok :o :roll: :o :p

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oldswan, nie denerwuj sie w końcu sprzedasz

Hurra W końcu udało mi się sprzedać ( na razie podpisaliśmy przed samymi świętami umowę przedwstępną i zainkasowaliśmy zaliczkę 10%) 8) Na dodatek, co było jeszcze ważniejsze oprócz dobrej ceny, takiej jak zakładalem udało sie uzyskac spora odroczkę w wyprowadzce z możliwością przedłużenia na zasadach wynajmu, gdyby na budowie zdarzył się poslizg :lol: . Ale mam nadzieję, że sie wszystko uda :D

Tak więc dopisuję sie do ankiety - sprzedawałem ok 3 miesięcy, lecz jak mawia klasyk najważniejszy jest ponoć szczęśliwy koniec, po którym poznaje się prawdziwego mężczyzne :p :oops: 8)

P.S.

A najbardziej mnie cieszy, ze wreszcie ten tłum oglądaczy przestanie mi sie przewalać przez mieszkanie Brr to był koszmar :evil: :roll: . A jakie modele sie trafiały, to normalnie szok :o :roll: :o :p

Gartulacje!

widzisz trzeba wierzyć Lidce... :wink:

no i jeszcze ta odroczka :D

• 2 years później...
Mieszkanie sprzedaliśmy po ok. 3 m-cach starań (po drodze był jeden klient, który się wycofał w ostatniej chwili i opóźnił nas o 2-3 tygodnie). Warunki dość trudne, mieszkanie spore (76 m20) i chcieliśmy zadatek min. 100 tys na wykończenie domu z terminem opuszczenia 6 m-cy. Ale udało sie przy niewielkim opuszczeniu dość wysokiej na warunki lokalne ceny. Pomogła atrakcyjność mieszkania (lokalizacja, wysoki standard). Teraz czas nas zaczyna gonić - termin wydania mieszkania na koniec maja! Dom jest obecnie w stanie surowym otwartym.

• 1 month później...
ja sprzedałam mieszkanie w przeciągu 1,5 tygodnia, niestety musimy się wyprowadzić jeszcze w tym miesiącu, budowe zaczynamy dopiero na wiosnę, ze sprzedażą nie mogliśmy czekać ponieważ mieszkania na takiej dzielnicy i o takim metrażu kosztują bardzo dużo także musieliśmy znaleźć amatora na nie a po za tym potrzebowalismy pieniędzy na rozpoczęcie budowy, no i udało się, niespodziewalismy się że tak szybko :lol: , sąsiadka swoje mieszkanie sprzedaje od 3 lat i nic.

• 1 month później...
Dom sprzedaliśmy w ciągu kilku dni. W czerwcu z terminem wyprowadzenia się do końca roku...Daliśmy ogłoszenie do 1 agencji i na stronie internetowej, a sprzedany został przez agencję, która sama do mnie zadzwoniła, przyjechała na drugi dzień z klientem, a kolejnego była już umowa przedwstępna...

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...
Witam, to my teraz sprzedamy pewnie za rok, taki przestój ze sprzedażą, że coś okropnego. Chcieliśmy wcześniej sprzedać, ale sąsiad nam zalał i musieliśmy suszyć specjalnymi suszarkami, żeby później komuś nic się nie działo z murami i remontować :( Za to teraz jest wysuszone , wyremontowane, odmalowane i zero kupujących. Ciekawe czy uda się? W przeciwnym wypadku nie zaczniemy budowy :(

Witam, to my teraz sprzedamy pewnie za rok, taki przestój ze sprzedażą, że coś okropnego. Chcieliśmy wcześniej sprzedać, ale sąsiad nam zalał i musieliśmy suszyć specjalnymi suszarkami, żeby później komuś nic się nie działo z murami i remontować :( Za to teraz jest wysuszone , wyremontowane, odmalowane i zero kupujących. Ciekawe czy uda się? W przeciwnym wypadku nie zaczniemy budowy :(

Witaj Wrocławianko,

nie przerażaj mnie , że to tak ciężko, my tez mamy do sprzedania mieszkanie 3 pokojowe we Wrocławiu. Myślałaś o wynajmie? A za wynajem spłacać kredyt?

Ja swoje mieszkanie wystawię na wiosnę, ale jak ie pójdzie to będę wynajmować i wezmę kredyt.

Jeszcze jedno pytanko - gdzie wystawiłaś ogłoszenia z mieszkaniem?

Pozdrawiam

Ania

Witaj Aniu,

od miesiaca było dwóch ogladających i z ich min i zainteresowania, nie można było sądzić, że mają zamiar wogóle kupić. Ogłoszenie dałam do BN ( do czerwca na wyłączność ).

Nie możemy wynająć, chociaż ludzie mnie proszą żeby wynająć ( koledzy z pracy szukają mieszkania do wynajęcia), ponieważ musimy sprzedać, gdyż nie będziemy mogli się budować ( kredyt wzięliśmy już na działkę).

Małgoś.

Małgoś, Michał i Megi