Endi3 10.10.2021 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Witam! Zależy mi na wyciszeniu odgłosów z zewnątrz ( niezbyt odległą trasa szybkiego ruchu, psy ), pomyślałem by zastosować dodatkową szybę/pleksi(?) na okna, planuję wykonać ją z dwóch części pleksi (czy też szkła( zachodzących częściowo na siebie z możliwością przesuwania jednej części na dzień by umożliwić dostęp powietrza. Myślałem o jakichś profilach wokół wnęki okiennej i wstawieniu szyb, nie wiem jak z kwestią uszczelnienia i przesuwaniu jednej z szyb. Proszę o podpowiedź, czy takie rozwiązanie ma sens, i jakie produkty użyć? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.10.2021 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Ma sens, bo każda próba poprawy sytuacji jest jakąś szansą... masz pomysł (nie spotkałem takiego wcześniej), to użyj tego, co znajdziesz w sklepie.. A tak profesjonalnie należałoby zlokalizować źródło (słabe ogniwo domu) i charakter hałasu a potem podejmować działania. Zwykle to wymiana szyb, ale poza sporymi kosztami nie daje żadnej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.10.2021 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Proszę o podpowiedź, czy takie rozwiązanie ma sens, i jakie produkty użyć? Dziękuję W bloku raczej nie przejdzie, bo to ingerencja w elewację. Skuteczność też niepewna, bo wielce prawdopodobne jest, ze pewne częstotliwości będą rezonowały i jeszcze je wzmocnisz. Pytanie, czy te często dokuczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts