Januszx 10.10.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Witam, montowałem telewizor na ścianie i wszystko przebiegło bez problemu aż nagle zacząłem czytać i:1) Mam porotherm, a w ścianie wierciłem z udarem2) Użyłem porządnych kołków montażowych ale z łbem stozkowym, po montażu okazało się, że normalny łeb śruby lepiej by się tam nadał.Kolki zastosowane 10x100 stożkowe, 4 kolki Meritum problemu:Czy uważacie ze mimo tych błędów (wiercenie z udarem i nie najlepszy łeb śruby) powinienem zostawić to tak jak jest? Telewizor wisi, sprawdzałem dzisiaj nic się z nim nie dzieje, luzu nie ma (choć nie wiem jakby miało się charakteryzować źle wiszenie telewizora). Jeżeli trzeba to poprawić to proszę o opinię i komentarze jak. Waga telewizora plus uchwytu około 30kg. Udźwig kołków po 50kg każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.10.2021 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 Kołek wytrzyma 50 kg gdy będzie zamocowany w solidnym materiale. Ale nie martw się, OLED/QLED/LED nie wybuchnie gdy spadnie, niekiedy nawet obraz nie zgaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Januszx 11.10.2021 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Tym się nie martwię, bardziej chodzi mi o moje dziecko (1.5 roku) jakby było gdzieś okolicy jakby już miał spaść...Poprostu chciałbym być pewien, że jednak nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.10.2021 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Łeb śruby jest mniejszy niż otwór montażowy w uchwycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Januszx 11.10.2021 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Nie, łeb śruby jest sporo większy tylko jest stozkowy ale nie ma opcji żeby bez oderwania łba uchwyt odpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.10.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 To nie ma problemu z tym że wkręt ma łeb stożkowy.Można też dodać odpowiednio dużą podkładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amate 27.10.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 na wkręty i śmigamykalkulator promili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sizar88 12.11.2021 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 jest też kołek z łbem na klucz szcześciokątny nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts