marvinetal 10.10.2021 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Witam, jakiś czas temu dostałem rozlicznie z ZE zgodnie z którym mam nadwyżkę produkcji nad zużyciem wobec czego sprzedaż za cały rok wyniosła 0kWh. Problem w tym, ze dostałem również faktury prognozowe na kolejny rok które nie uwzględniają w ogóle produkcji OZE - jest tylko średnie zużycie jakie miałem w poprzednim roku wobec czego każą mi płacić jakbym w ogóle nie miał żadnej instalacji. Przez cały poprzedni rok brali ode mnie kasę na podstawie prognoz sprzed wykonania instalacji więc spodziewałem się sporej nadpłaty po rozliczeniu na 0kWh a tymczasem oni już te nadpłatę rozliczyli na kolejne fałszywe prognozy i jeszcze każą dopłacać! Czy ktoś spotkał się z czymś takim i czy da się to wyprostować? Edytowane 10 Października 2021 przez marvinetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 11.10.2021 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 11.10.2021 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Prognoza na kolejne 12m niemal idealnie odzwierciedla ostatnie 12m więc sądzę, że jest robiona tylko z jednego roku. 2 lata temu była znaczna różnica. Zaraz napiszę reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufusowaty 11.10.2021 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 reklamację możesz złożyć ale zapłacić i tak musisz, dopiero w przyszłym rozliczeniu będzie informacja o nadpłacie, którą możesz przeznaczyć na opłacenie kolejnej faktury albo zwrot będziesz miał na podane przez Ciebie konto, Tak jest akurat w tauronie, miałem podobną sytuację z fakturą na gaz gdy ogrzewałem nieocieplony budynek który jeszcze był w budowie, tutaj również sprzedawcą jest Tauron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 11.10.2021 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 19.10.2021 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 Reklamacja uwzględniona, prognozy przeliczone na 0kWh na rok naprzód, pieniądze zwrócone na konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts