Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek w roku 2022 - w co się zopatrzyć

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Zamawialiście już pokrycie dachowe? Celuję w model :spam: i chcę ustalić czy są problemy z dostępnością. Dachówka mi się podoba, podobno łatwo się układa i jest dobrej jakości, cena z tym koreluje. Tylko podobno hurtownie przyjmują zamówienia, każą płacić, a towaru nie ma :-( Wiecie coś na ten temat? Edytowane przez Greengaz

• 2 weeks później...
Zamawialiście już pokrycie dachowe? Celuję w :spam: i chcę ustalić czy są problemy z dostępnością. Dachówka mi się podoba, podobno łatwo się układa i jest dobrej jakości, cena z tym koreluje. Tylko podobno hurtownie przyjmują zamówienia, każą płacić, a towaru nie ma :-( Wiecie coś na ten temat?

Podklejam się pod pytanie, co prawda chcę inny rodzaj dachówki, ale też z:spam:, ktoś właśnie zamawia? Jakie są rokowania co do ceny i terminów?

Edytowane przez Greengaz

• 3 weeks później...
U mnie wystartowały sprawy formalne, ale już zamawiam materiały i np. :spam: na dach to już ponad 5 zł na sztukę i ok 8-12 tygodni czekania, pod warunkiem, że nic bardziej się w świecie nie wywróci. No ale trzeba robić swoje! Powodzenia w ogarnianiu budowy w tym czasie :-) Edytowane przez Greengaz

U mnie wystartowały sprawy formalne, ale już zamawiam materiały i np. monza plus na dach to już ponad 5 zł na sztukę i ok 8-12 tygodni czekania, pod warunkiem, że nic bardziej się w świecie nie wywróci. No ale trzeba robić swoje! Powodzenia w ogarnianiu budowy w tym czasie :-)

po 5 zł netto ? Ja pod koniec sierpnia 2021, miałem po 4,7 netto montaz plus, ale wybrałem Nelskamp Nibra F8 i nie żałuje ,bo dachówka jest lepsza i ładniejsza (jak dla mnie).

Zamawialiście już pokrycie dachowe? Celuję w model Bergamo z Robena i chcę ustalić czy są problemy z dostępnością. Dachówka mi się podoba, podobno łatwo się układa i jest dobrej jakości, cena z tym koreluje. Tylko podobno hurtownie przyjmują zamówienia, każą płacić, a towaru nie ma :-( Wiecie coś na ten temat?

W sierpniu 2021, był problem z płaską dachówką, teraz ponoć ceny za metr zaczynają się od 110 zł i dostępność też słaba

Orientuje się ktoś, ile kosztuje robocizna za dach? Mamy do zrobienia (za jakiś kwartał) dach dwuspadowy, 40 stopni, 2 kominy, bez lukarn, 8 okien dachowych fakro, więźba tradycyjna drewniana, bez deskowania, folia, ocieplenie wełną, krycie ceramiką, model :spam:. Na co zwrócić uwagę, co powinna uwzględniać taka wycena? Są jakieś widełki? Edytowane przez Greengaz

Orientuje się ktoś, ile kosztuje robocizna za dach? Mamy do zrobienia (za jakiś kwartał) dach dwuspadowy, 40 stopni, 2 kominy, bez lukarn, 8 okien dachowych fakro, więźba tradycyjna drewniana, bez deskowania, folia, ocieplenie wełną, krycie ceramiką, model :spam:. Na co zwrócić uwagę, co powinna uwzględniać taka wycena? Są jakieś widełki?

W dzisiejszych czasach nikt Ci na to nie odpowie, nie ma widelek,cena robocizny z dnia na dzień może wzrosnąć o 100% ;)

Tym bardziej, że większość Ukraincow czyli stosunkowo taniej siły roboczej,wróciła bronić swojej Ojczyzny przed najazdem ruskich.

Edytowane przez Greengaz

• 1 month później...