miodas007 17.10.2021 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Cześć, jestem na etapie projektowania kuchni i nijak mi nie pasuje gdzie mam wsadzić filtr odwróconej osmozy. Może nie znam możliwośći... Ile to w praktyce zajmuje miejsca, czy musi być pod zlewem. Poniżej taki roboczy plan kuchni: Jak widać po prawej stronie zlewu jest zmywarka, z kolei bezpośrednio pod zlewem musze mieć jakieś kosze. Z kolei po prawej (narożna) chcę mieć jakieś rzeczy do gotowania. Obawiam się że z takim układem (a nie mam pomysłu na lepszy) zamknę sobie drogę to montażu filtru odwróconej osmozy. A może się myle ? Gdzie wy macie zamontowane ? Gdzie to ludzi montują w jeszcze mniejszych kuchniach ? Mógłbym w sumie w samym rogu tam ale wtedy dostęp były tragiczny do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.10.2021 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Aż się prosi umieścić ją w głębi szafki narożnej. Wyciągasz raz na pół roku do serwisu (warto dac odpowiednio długie rurki, żeby wygodnie całość wyciągnąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 17.10.2021 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2021 Ok, to najwyżej zrobię zwykła szafkę tam bo pierwotnie planowałem system co to się obraca. Ale w takim wypadku to rozumiem, że większość wody do kanalizacji po prostu tak ? Bez jakiegoś dodatkowego zbiornika co by trafiała ta odfiltrowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 18.10.2021 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Dzień dobry, a nie zastanawiałeś się nad alternatywnym rozwiązaniem - filtrem przepływowym, który nie wymaga ani odpływu do kanalizacji, ani zbiornika na magazynowanie wody? Np. potrójny system ultrafiltracji. W zależności od głębokości szafki pod zlewem, być może udałoby się go podwiesić za koszem. Zachęcamy do sprawdzenia tego modelu: https://www.ecoperla.pl/filtry-do-kuchni/profine-pou-3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 18.10.2021 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Ciekawa alternatywa ze względu na fakt braku zrzutu do kanalizacji. Ktoś posiada, a może ma porównanie z filtrem odwróconej osmozy ?Nigdzie nie znalazłem na tej stronie jaka jest skuteczność rozwiązania ?No i czytając krótki opisy tych filtrów to wychodzi na to, że ta woda nie jest mineralizowana (pytanie na ile jest ona oczysczona i na ile tej mineralizacji potrzebuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.10.2021 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2021 Ciekawa alternatywa ze względu na fakt braku zrzutu do kanalizacji. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?373508-Twardo%C5%9B%C4%87-wody&p=8078838&viewfull=1#post8078838 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts