Lew2 20.10.2021 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Na powrocie pętli grzewczych ogrzewania podłogowego są małe bolce, które jak wcisnę, to blokują przepływ. Chciałbym dodać swoje sterowanie zamykaniem poszczególnych pętli grzewczych.Chodzi mi o zawory, które mogę otworzyć sygnałem elektrycznym na żądanie. Na przykład bezpośrednio z wyjścia Arduino 5V, powiedzmy do 5 mA, (chociaż niekoniecznie), a ewentualnie przez przekaźniki np. sygnałem 230 V.Szukałem, ale w sklepach są tylko zawory termostatyczne, a ja nie chcę zaworu, który sam się zamyka od temperatury, tylko sterowanego sygnałem elektrycznym.Czy ktoś wie jak się takie zawory nazywają? Jakieś polecane produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 20.10.2021 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Wpisz na znanym portalu aukcyjnym hasło "siłownik do podłogówki" i wybieraj. Mocujesz to na listwie rozdzielacza, właśnie na tych małych bolcach i sterujesz sygnałem 230V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts