Lukasz11 20.10.2021 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 Po budowie zostało mi trochę scinkow bloczków silikatowych.Czy można tym materiałem utwardzic podjazd? Wiem, że np ceramika czy beton komórkowy się do tego nie nadaje. A silikat?Wywóz tego gruzu też by kosztował, więc tak się zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 21.10.2021 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Można użyć ale raczej na zasadzie podbudowy pod docelową podbudowę pod kostkę czyli wbudować na odpowiednią głebokość uwzględniając późniejsze warstwy. Urobek rozplantować na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 04.11.2021 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Także ja wykorzystałem silikat - pokruszony + piasek, do umocnienia najazdu oraz werandy. Jeden gość gadał mi, że z uwagi na wapno, nie jest to najlepszy pomysł. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 02.12.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Silikat to ponad 90% piasek, wapno 5-8%.To i tak znacznie lepsze, niż bk, czy ex ceramika.Mam kawałek bloczka silikatowego na zewnątrz od 2011r.Jeszcze się nie rozpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 02.12.2021 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Silikat to ponad 90% piasek, wapno 5-8%. To i tak znacznie lepsze, niż bk, czy ex ceramika. Mam kawałek bloczka silikatowego na zewnątrz od 2011r. Jeszcze się nie rozpadł. Już po ptakach ale dzięki za opinię. Tak zakładałem - max 10% wapna. Zastosowałem podejście "zero waste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts