stos 23.10.2021 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 05.07.2023 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Nikt tu widzę pytającemu nie pomógł a kiedyś było to dobre forum. Kable DC do ziemi daje się pojedynczymi YKY, ale w handlu dostępny minimalny przekrój to YKY 1x6 0,6/1kV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elromano 07.07.2023 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Nikt tu widzę pytającemu nie pomógł a kiedyś było to dobre forum. Kable DC do ziemi daje się pojedynczymi YKY, ale w handlu dostępny minimalny przekrój to YKY 1x6 0,6/1kV Ja przez pierwszy rok miałem falownik pod panelami, później przełożyłem go do piwnicy by obniżyć napięcia. Podlaczym 4x6mmx50m kabla solarnego w peszlu zakopanym od roku w ziemi. Strat nie zauważyłem, sąsiad ma panele i inwenter pod falownikiem i jak wtedy, tak i teraz moje panele lądują równo 20% mniej energi jak jego. (Ma więcej paneli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts