fantomek24 26.10.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Okno można uchylać jak i otwierać jest producenta oknoplasta okucia maco. Przy zamykaniu czuć opór w miejscu wskazanym na fotce w załączeniu jest to chyba jakaś blokada aby wiatr nie otwierał, przykre ale m i odkręcałem ale efektu brak. W jaki sposób podejść do tematu i to wyregulować aby nie było Żak znaczącego oporu https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Fdjo8lpj8dFjiVeIvkRhPIqdps69tk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 26.10.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Okno można uchylać jak i otwierać jest producenta oknoplasta okucia maco. Przy zamykaniu czuć opór w miejscu wskazanym na fotce w załączeniu jest to chyba jakaś blokada aby wiatr nie otwierał, przykre ale m i odkręcałem ale efektu brak. W jaki sposób podejść do tematu i to wyregulować aby nie było Żak znaczącego oporu https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Fdjo8lpj8dFjiVeIvkRhPIqdps69tk Jest to zatrzask balkonowy i regulację wysunięcia tego plastiku należy wykonac kluczem imbusowym z drugiej strony, na prawo od tego palca. Na zdjęciu nie widać tej śruby regulacyjnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 29.10.2021 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Dzięki stary to będzie ta przyczyną tego oporu? Nie mogę namierzyć o której śrubie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 29.10.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Śruba na ampol 4 mm po drugiej stronie zatrzasku, wkręcając ją wsuwasz ten plastik w korpus zatrzasku i tak mocno nie zaczepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.10.2021 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Nie wspominacie o czynności nr jeden: trzeba wysunąć do góry ten jasny plastikowy element z metalowego okucia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 01.11.2021 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Dzięki Panowie. A potpowiecie odrazu jak wyregulować to skrzydło. Obciera dół przy rogu przy zamykaniu i zauważyłem że po domknięciu górna część okna słabo przylega (przed przekręceniem klamki. Tak wogole to prosiłbym info jak należy regulować to okucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.11.2021 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Chyba najlepiej poprosić fachowca/sprzedawcę.. Róg pod klamka? Na pionie czy poziomie?Może wystarczy podnieść na dolnym zawiasie, może ściągnąć po przekątnej. Może przeszklić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 02.11.2021 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Findlasnia a możesz podpowiedziec jak to zrobić i która regulacja jest za co odpowiedzialna? Chciałbym się nauczyć na przyszłość. Tak chodzi o dolny róg pod klamką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.11.2021 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Ciągle nie wiem czy pion, czy spód. Jak pion to regulacja boczna na dolnym zawiasie. Jak spód, to regulacja górna, ale bardziej na rozwórce górnego zawiasu (jak otworzysz skrzydło na całą szerokość i zajrzysz tam od boku to zobaczysz śrubę. Pierwszy z brzegu link:https://drzwioknabramy.eu/blog/6/Regulacja-i-konserwacja-oku%C4%87-MACO.htmlPiszę o ilustracji 2 i 3. Tyle że to teoria. Bo w praktyce wszystkie regulacje możesz mieć już na maksa i trzeba poszukać realnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.11.2021 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Nie wspominacie o czynności nr jeden: trzeba wysunąć do góry ten jasny plastikowy element z metalowego okucia.. A chyba to jednak ja się myliłem (to co piszę jest zdaje się w Winkhausie). Str 8, dolne obrazki: https://www.maco.eu/assets/757070pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 18.11.2021 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Panowieca ktoś wytłumaczył by łopatologicznie który zawias i jak wyregulować aby okno przylegało bardziej do ramy bo czuje ze zimne powietrze leci. Jak wspominałem okno oknoplasta oku ie mac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.11.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Dolny róg pod klamką, to dolny zawias. Tyle, że nieliczne mają na nim regulację. Druga sprawa - to zwykle nie doleganie do ramy, a szybciej docisk (rolki na skrzydle się reguluje). A tak realnie, to zwykle jest kwestia ustawienia symetrii skrzydła względem ościeżnicy. A to już trzeba rozpatrywać jako całość i działać na tym zawiasie, który tego wymaga, a często na obydwu na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 19.11.2021 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2021 Finlandia dzięki a konkretnie? Jakiś filmik poglądowy gdzie tego szukać i jak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.11.2021 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2021 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Konkretny film dotyczący okien Oknoplastu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 22.11.2021 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Ten filmik Oknoplastu jest tak ogólnikowy że niekumaty ktoś nic z niego nie zrozumie. Pomijam już że zapomnieli że oprócz prawych są też lewe skrzydła i ustawienia na "godzinę" będą wtedy odwrotne. Zresztą dotyczy Winkhausa a maco to inna trochę bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2021 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Cóż, oceniam wszystkich swoją miarą. Też jestem niekumaty, nauka pod okiem najlepszego serwisanta skończyła się kompletnym rozregulowaniem okna. Dopiero lata praktyki sprawiły, że nie boję się podejść do "klasycznej" regulacji. Tyle, że to co jest w dostępnych instruktażach, to taka "prezentacja", a prawdziwy fach wymaga doświadczenia... Dlatego tak sceptycznie podchodzę do wszelkich pytań o regulację.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 22.11.2021 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Finlandia jasne ale podpowiadając można jakoś naprowadzić bardziej dokładniej aby Kowalski mógł podejść do problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 22.01.2022 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Panowie walczyłem i chyba udało się proszę o potwierdzenie tylko ze ustawień nie zimowe okna tak powinno wyglądać. Mianowicie te maco okucia mają takie rygle i na nich nie ma żadnego oznaczenia np kropka co sugerowaloby wkręcenie śruby tak aby kropka była w, store wnętrza ale jest taka pod nimi blaszka okrągła która jest z jednej strony ścięta ustawiłem to ścięcie w kierunku wewnętrznym załączam fotkę czy takie ustawienie oznacza zimowe i tym samy okno lepiej przylega? Wskazuję śrubokrętem ta blaszkę i ścięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 25.01.2022 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Nie wiem co się udało i czy jest lepiej bo jest dokładnie odwrotnie, tak jest minimalny docisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts