Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki samochód dla rodziny (2+2) do 40tys z?

Gość 123

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam ! TOYOTA YARIS.bezawaryjna ,zwinna mało paląca benzyny (gdy ja jeżdżę średnie zużycie paliwa 5.1 ; gdy mąż 5,4)na gaz raczej nie przerabia się yariski - wysoki koszt. przeglądy są drogie to fakt. jesteśmy b. zadowoleni od 4 lat .też rodzina narazie 2+2 , w lutym będzie 2+3 i wtedy to będzie troszkę ciasno pozdraw . ana

witam ! TOYOTA YARIS.bezawaryjna ,zwinna mało paląca benzyny (gdy ja jeżdżę średnie zużycie paliwa 5.1 ; gdy mąż 5,4)na gaz raczej nie przerabia się yariski - wysoki koszt. przeglądy są drogie to fakt. jesteśmy b. zadowoleni od 4 lat .też rodzina narazie 2+2 , w lutym będzie 2+3 i wtedy to będzie troszkę ciasno pozdraw . ana

w Twingo, Pandzie, C3 czy Fieście może być we czwórkę trochę ciasno, szczególnie, jak zechcecie zabrać więcej bagażu.

Warto pomyśleć o Skodzie Fabii (z tym, że wersja kombi, to już powyżej 40tys.). Naprawdę jest w środku sporo miejsca, bagażnik przyzwoity. Sama się przymierzam w przyszłym roku.

Maggie

Moja Kolezanka z rodzinka 2+2 - bardzo sobie chwali swiezo nabytego

Fiata Albea . Ja osobiscie za marka nie przepadam - ale wysluchuje od niej samych pochlebnych opini. Na oko rzeczywsicie auto jest duze i miejsca w srodku sporo ( ona ma 3 duzych mezczyzn w rodzinie ) - rzad cenowy chyba taki jak okresliles. Acha - pali podobno kolo 6 l - a w trasie to nawet ponizej.

pzdr

Czy ten wątek znalazł się u psychologa z tego względu, że zakup samochodu jest tak mocno stresujący? :)

A jeżeli chodzi o fiaty. Czy zdarzają się już egzemplarze z silnikami które po miesiącu eksploatacji są jeszcze suche? Chodzi o wycieki oleju.

Najlepiej kup samochód osobowy. A jakiej marki? Takiej który Ci sąsiad będzie odradzał :)

dlaczego upierasz sie przy nowym? moze warto pomyslec o jakims dwulatku?

Na wakacje z dziecmi najlepszy jakis kombi.

Popatrz na oferty u VW. Podobno ostatnio daja raty calkiem za darmo - bez procentu i bez prowizji. Moze warto sie zastanowic nad jakims golfem variantem?

dobrego wyboru!

weź używany 2-3 letni,

z instalacją gazową - taniej !

dla rodziny auto powinno być duże i wygodne

Skody są bardzo OK, ale drogie. Pomyśl o koreańskiej myśli technicznej, sa naprawdę fajne a dużo tańsze. Jest wiele mitów na temat ich awaryjności - ale w Stanach np. koreańczyki są dość popularne

Za 40 tys możesz mieć fajne wypasione auto z pełną elektryką, elektroniką, bajerami.

Popytaj właścicieli daewoodów czy Hyundai

słabą stroną daewoo (przynajmniej tej marki którą ja mam) jest zawieszenie - na naszych drogach niestety co jakiś czas trzeba coś poprawiać

Mocną stroną - cena aut i cena części zamiennych :)

Pozdrawiam

Tak doradzacie, to może i mi cos fajnego sprzedacie. :wink:

Szukam auta bezwypadkowego i nie droższego niz 15 000PLN.

Miło by było gdyby miało ponizej 60tyś km przebuiegu i nie było starsze niż 6 lat.

Moje czteroletnie seicento zostało skasowane. Crash test z TIRem wypadł na korzyść TIR'a

Tak doradzacie, to może i mi cos fajnego sprzedacie. :wink:

Szukam auta bezwypadkowego i nie droższego niz 15 000PLN.

Miło by było gdyby miało ponizej 60tyś km przebuiegu i nie było starsze niż 6 lat.

Moje czteroletnie seicento zostało skasowane. Crash test z TIRem wypadł na korzyść TIR'a

Dżizys!!! :o :o :o To Ty z zaświatów gadasz??? :o

Picanto kia-jeździłem tym na Krecie, z wypożyczalni. Całkiem nieźle, mało paliła i w miarę przyzwoicie się rozpędzała, tylko bagażnik malutki :-? no i niedawno crash test widziałem 3* na 5 :( . Może lepszy byłby Hyundai Getz, tylko nie z najsłabszym silnikiem, też test kreteński. Ten to po prostu jechać nie chciał pod górę :o :o Myślałem, że będę wysiadał i pchał. Jak maluch. Ale mocniejszy może być ok, no i jeszcze accent zostaje. Chyba ok.

Pozdrawiam

a , tylko ten hundai palił więcej , niż kia, a silniki takiesame były.