zergeling 01.11.2021 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 (edytowane) Dzień dobry. Jestem w trakcie budowy domu parter + poddasze użytkowe.Planuje wodne ogrzewanie podłogowe, bez grzejników. Planuje 5 pętli na parterze i 7 na poddaszu użytkowym. Potrzebuje aby mi ktoś wskazał rozdzielacz który ma sens do tego i ewentualnie inne materiały odnośnie sterowania tą instalacją. Chce raczej prostą instalację bez zbędnych bajerów. Myślałem o dwóch regulatorach temperatury (jeden na parterze, jeden na piętrze). Nie wiem czy na kablu czy przez wi -fi?Jedynym szaleństwiem jakie chciałbym mieć to możliwośc skonfigurowania temperatury tak, że wyjeżdżając np na 2 tygodnie, obniżenie temperatury o X stopni i przykładowo 2 dni przed powrotem automatyczne podnoszenie temperatury do oczekiwanej. Możecie mi polecić jakieś konkretne produkty? Najlepiej komplet. Pewnie wielu ma podobne instalacje u siebie to chętnie też zobaczyłbym kompletny schemat takiej instalacji w połączeniu z pompą ciepła z buforem. Sam znalazlem cos takiego:Rozdzielacz na 5 obw:https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-5-obw-z-grupa-pompowa-do-podlogowki-7606886844 Rozdzielacz na 7 obw:https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-7-z-grupa-pompowa-wilo-do-podlogowki-7792126942 Nie wiem czy to jest ok i jakie sterowniki do tego? Generalnie wydaje mi się że powinienem mieć sterowanie per cały rozdzielacz a nie per poszczególne obwody. Edytowane 1 Listopada 2021 przez zergeling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.11.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 To są rozdzielacze z mieszaniem czyli obniżaniem temperatury wychodzącej z kotła. Sterowanie jeśli już będzie polegało na załączaniu i wyłączaniu pomp do parteru i poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 02.11.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą.Dostarczamy kompletne rozwiązania systemowe dla wykonania instalacji ogrzewania podłogowego: szafki instalacyjne, rozdzielacze oraz automatykę sterującą. jeśli potrzebna jest pokojowa automatyka przewodowa to polecam kompletny system sterowania KAN-therm BASIC+ - termostaty naścienne, listwy sterujące oraz siłowniki w wersji 230 V lub 24 V.Listwy wyposażone są w moduł pompowy który po zamknięciu się wszystkich siłowników (uzyskana nastawiona temperatura w pomieszczeniu), odcina napięcie na pompę układu mieszającego, oszczędzając tym samym energie elektryczną. Katalog z produktami dla instalacji ogrzewania podłogowego dostępny jest na stronie www, w zakładce "Do pobrania".W razie pytań, pomocą służą nasi managerowie techniczni, kontakt do specjalisty z konkretnego regionu Polski także można znaleźć na stronie www, w zakładce "Kontakt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dymek153 28.01.2022 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. Dostarczamy kompletne rozwiązania systemowe dla wykonania instalacji ogrzewania podłogowego: szafki instalacyjne, rozdzielacze oraz automatykę sterującą. jeśli potrzebna jest pokojowa automatyka przewodowa to polecam kompletny system sterowania KAN-therm BASIC+ - termostaty naścienne, listwy sterujące oraz siłowniki w wersji 230 V lub 24 V. Listwy wyposażone są w moduł pompowy który po zamknięciu się wszystkich siłowników (uzyskana nastawiona temperatura w pomieszczeniu), odcina napięcie na pompę układu mieszającego, oszczędzając tym samym energie elektryczną. Katalog z produktami dla instalacji ogrzewania podłogowego dostępny jest na stronie www, w zakładce "Do pobrania". W razie pytań, pomocą służą nasi managerowie techniczni, kontakt do specjalisty z konkretnego regionu Polski także można znaleźć na stronie www, w zakładce "Kontakt" A mam pytanie kiedyś doprowadziłęm do rozdzielaczy kable skrętke UTP i do pokoi teraz zastanawiam się czy robić czujniki temperatury w podłodze czy kupić wbudowany w sterownik temperatury. W domu 100% podłogówka + rekuperacja sterwoniki nie są wystawione na działanie słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts