julia.a 02.11.2021 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Czy sprawdzaliście wcześniejsze realizacje firm budowlanych, tj. na miejscu u poprzedniego klienta firmy? O co zapytaliście? O co byście zapytali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.11.2021 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Sprawdzałem. Ekipa podała mi dwa adresy w okolicy a pozostałe dwa na których byłem znalazłem sam pytając .Sam nie pytałem o szczegóły bo to zależało od wylewności rozmówcy, ale już oglądając dom zaczepiłem właściciela i gdy tylko dowiedział się o nazwie ekipy budowlanej powiedział co trzeba.Taką samą sytuację miałem w hurtowni budowlanej z której brałem w promocji i ze zniżką większość materiałów. Przedstawiciel sam wyszedł z inicjatywą i pytaniem o ekipę budowlaną i gdy wymówiłem nazwę to doradził co i jak.Jeśli nie jest to firma znana lub często widywana w okolicy tylko ekipa z której właściciel ma jednoosobową działalność niestety nie daje żadnych gwarancji prawidłowego i rzetelnego wykonania prac.Właściciel zatrudnia jedną lub dwie osoby a reszta to zbieranina na umowę zlecenie tylko w okresach gdy robota to nie zwalnia z bytności samemu na budowie i pilnowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julia.a 02.11.2021 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Sprawdzałem. Ekipa podała mi dwa adresy w okolicy a pozostałe dwa na których byłem znalazłem sam pytając . Sam nie pytałem o szczegóły bo to zależało od wylewności rozmówcy, ale już oglądając dom zaczepiłem właściciela i gdy tylko dowiedział się o nazwie ekipy budowlanej powiedział co trzeba. Taką samą sytuację miałem w hurtowni budowlanej z której brałem w promocji i ze zniżką większość materiałów. Przedstawiciel sam wyszedł z inicjatywą i pytaniem o ekipę budowlaną i gdy wymówiłem nazwę to doradził co i jak. Jeśli nie jest to firma znana lub często widywana w okolicy tylko ekipa z której właściciel ma jednoosobową działalność niestety nie daje żadnych gwarancji prawidłowego i rzetelnego wykonania prac. Właściciel zatrudnia jedną lub dwie osoby a reszta to zbieranina na umowę zlecenie tylko w okresach gdy robota to nie zwalnia z bytności samemu na budowie i pilnowaniu. Dzięki, bardzo pożyteczna odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts